• Novosti online

  U Veneciji se otvara muzej posvećen Kazanovi

  Muzej posvećen pustolovu i ljubavniku iz 18. veka Djakomu Kazanovi biće otvoren u ponedeljak u njegovoj rodnoj Veneciji, a posetiocima će prikazati sve aspekte njegove ličnosti.

  Muzej Djakoma Kazanove biće otvoren na dan rodjenja venecijanskog avanturiste i pisca, i neće kriti njegovu ljubavnu stranu. Štaviše, jedna od šest soba muzeja je i spavaća, sa postavkom koja će delovati kao da Kazanova zavodi ženu pred očima posetilaca.

  Kustosi medjutim žele da osvetle kompletnu ličnost Kazanove, čiji memoari „Istorija mog života“ pružaju jedan od najboljih pogleda na život evropskih plemića kasnog 18. veka.

  Upravnik Muzeja Andrea Kozentino rekao je da je cilj da Kazanova bude predstavljen u potpunosti, „ne samo kao ljubavnik, već i kao čovek, filozof i učenjak“.

  Korišćenjem različitih tehnologija virtuelne stvarnosti, posetioci će moći da pročitaju, čuju i vide digitalne prezentacije o Kazanovinoj mladosti i njegovim zavodjenjima.

  Posetioci će moći da saznaju i o njegovim putovanjima po Evropi, njegovim hapšenjima i bekstvima iz zatvora, o njegovoj ličnosti i doprinosu nauci, kao i o prikazima Kazanove na filmu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com