• Novosti online

  Убијен генерал који је организовао покушај пуча у Етиопији

  АДИД АБЕБА – Генерал етиопске војске Асамњу Циге, оптужен за организовање неуспелог државног удара у немирном северном региону, убијен је у сукобу са снагама безбедности, а 180 особа је ухапшено.

  Циге је убијен на периферији Бахир Дара, главног града северне регије Амхара, изјавио је за АП Нигусу Тилахун, портпарол канцеларије премијера.

  Четворица високих званичника у Амхари, укључујући и заменика шефа обезбеђења, данас су притворени, изјавио је Абере Адаму, шеф полицијске комисије у Амхари. Још 178 људи је ухапшено због сумње да су учествовали у насиљу у региону, рекао је он.

  Етиопске снаге су ловиле Асамњуа пошто су он и војници лојални њему упали на састанак владе Амхаре у главном граду региона у суботу, убивши регионалног гувернера и његовог саветника. Главни тужилац у региону преминуо је данас од задобијених рана, према извештајима локалних медија, преноси Танјуг.

  Неколико сати након тог напада у суботу у главном граду Адис Абеби телохранитељ је убио шефа генералштаба Етиопије у његовој резиденцији и пензионисаног војног генерала који ми је дошао у посету.

  Убиства се сматрају нападом на етиопијског премијера реформатора Абија Ахмеда, који је од прошлогодишњег избора извршио свеобухватне реформе у тој земљи, пише агенција.

  Асамњуа, генерала-отпадника који је оптужен за покушај пуча, Абиј је помиловао након што га је претходна влада затворила због наводног планирања државног удара. Он је недавно користио друштвене мреже како би подстакао побуну у Амхари, према извештајима етиопских медија.

  Од суботњих убистава интернет је у Етиопији угашен.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com