• Novosti online

  Učitejica čija škola ne radi zbog pandemije posetila sve svoje djake da im bar mahne

  Učiteljica jedne osnovne škole u ​​Teksasu svakog jutra je svoje djake dočekivala pred školom i pozdravljala se s njima, ali sada ih može videti samo kroz aplikaciju „FaceTime“ jer je Osnovna škola u Balč Springsu zatvorena da bi se pomoglo suzbijanje širenja bolesti.

  Brendi Hurtado (39) je rekla za sajt „Insajder“ da svakodnevno „daljinski razgovara“ sa svim svojim učenicima, a raznežila se kada joj je jedan dečak rekao da mu nedostaje i pitao može li da ga poseti.

  Hurtado je smislila plan: da se svojim autom doveze ispred kuće svakog od svojih učenika i kroz prozor auta drži znak prekriven srcima, koji je sama nacrtala, s rečima „Nedostaješ mi“ ispisanim velikim slovima, da se vide iz kuće.

  Roditelje učenika je zamolila da im ne kažu da će ona doći, da bi ih iznenadila. Roditeljima je SMS-porukom najavljivala dolazak kada je bila na pet minuta vožnje od njihovih kuća.

  „Doveli bi dete zatvorenih očiju do vrata ili prozora i čim bi me ugledalo, zasijale bi mu oči“, rekla je Hurtado.

  Rekla je da mnogi njeni učenici ne razumeju šta je „socijalno distanciranje“ i pokušavaju da dotrče do njenog automobila da bi je zagrlili, kao što je bilo svakog jutra u školi, ali sada se to ne sme.

  Učiteljica je fotografije iz poseta djacima postavila na „Fejsbuku“ gde su postale popularne.

  Djaci kada će ih ponovo posetiti, a neki traže da u posetu povede i svoje pse. Ali, na snagu je stupila naredba o neizlaženju iz kuća u okrugu Dalas.

  Hurtado i dalje počinje svaki dan u 8.00 sati, doduše kod kuće, u „virtuelnoj učionici“ „Gugla“ uz video-snimke, stranice iz udžbenika, predavanja.

  Takodje, svaki dan sa svakim učenikom pojedinačno razgovara pomoću aplikacije „FaceTime“, da zajedno „rade na gradivu, razgovaraju o bilo čemu što ih muči i pitaju sve što požele“.

  Na društvenim medijima su objavljene slične akcije nastavnika širom SAD, koji žele da im učenici znaju da su oni još tu za njih, čak i ako moraju da se drže na sigurnoj udaljenosti.

  Tako su nastavnici iz osnovne škole u ​​Forneju, u Teksasu, priredili „paradu automobila“ svi zajedno su se vozili od kuće do kuće svojih učenika. A u Dentonu, u Teksasu, direktor osnovne škole predvodio je 43 nastavnika na „paradi osoblja“ od kuće do kuće djaka.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com