• Novosti online

  Udruženje za zaštitu zakonitosti i ustavnosti: Poslanici da se izjasne da li su za rijaliti …

  Predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti danas su ispred Skupštine Srbije od poslanika tražili da se opredele da li podržavaju predlog zakona za ograničavanje rijaliti programa i smenjivanje svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog promovisanja nasilja, govora mržnje i pornografije, ili su protiv toga, odnosno „saučesnici su nasilja“.

  Predsednik tog udruženja Savo Manojlović je podsetio da je predlog zakona dostavljen Skupštini 11. decembra uz potpise podrške 36.000 gradjana.

  Naveo je da tim zakonom gradjani traže da se ograniči rijaliti program i uvede pola sata programa kulture za decu i maloletne, i da se smene svi članovi Saveta REM-a.

  Oni su za poslanike pripremili anketu kojom su tražili da se izjasne da li su za taj zakon ili, kako je pisalo u anketi, ne žele da glasaju za predlog zakona koji su predložili gradjani, čime „postaju saučesnici REM-a u nepostupanju kojim bi se sprečilo izvršavanje krivičnih dela“.

  Manojlović je novinarima rekao da posle svedočenja učesnice rijalitija Andjeline Nikolić o torturi, nanošenju povreda, protivpravnom lišavanju slobode, seksualnom zlostavljanju, smatraju da je jedino razumno rešenje usvajanja predloga zakona o ograničavanju rijalitija i smenjivanje svih članova Saveta REM-a.

  Podsetio je da su prošle godine zbog nasilja REM-u podneli više prijava od kojih nijedna nije procesuirana, te je REM samim tim „dozvolio ne samo promovisanje nasilja, nego i vršenje više krivičnih dela zbog čega Udruženje očekuje reakciju tužilaštva“.

  Ispred Doma Narodne skupštine na stolici je sedela devojka s našminkanim modricama na licu, koja je asocirala na učesnicu rijalitija Andjelinu Nikolić koja je svedočila o nasilju u rijalitiju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com