• Hronika

  УХАПШЕН ВИСОКИ ФУНКЦИОНЕР ГРАДА НИША Б.К. (27)

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Основним и Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су функционера градског већа града Ниша Б.К. (27), због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем.

  Сумња се да је Б.К., током 2017. године, користећи свој положај, утицао на запосленог у Служби за заједничке послове Градске управе града Ниша да, током спровођења поступка јавне набавке за услуге чишћења зграда, портира и физичких радника измени услове у погледу утврђених стандарда, како би обезбедио повољније услове за једног од понуђача.

  Такође се сумња да је Б.К., у септембру ове године, утицао и на  запосленог у  Секретаријату за омладину и спорт града Ниша,  да опредељена средства из буџета града, у износу од 1.000.000 динара, намењена за подстицај развоја спорта у једном нишком Омладинском кошаркашком клубу, том клубу исплати преко реда, што је он и учинио.

  Постоје основи сумње да је након тога одговорно лице тог омладинског кошаркашког клуба, уговором о позајмици, 890.000,00  пренело на један рукометни клуб из Ниша, иако му је била или могла бити позната чињеница да је тај рукометни клуб у непрекидној блокади рачуна од краја 2014.године.

  Осумњиченом Б.К. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву бити спроведен Основном јавном тужилаштву у Нишу, док ће против још тројице осумњичених бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба са јавном набавком, злоупотреба службеног положаја и злоупотреба положаја одговорног лица.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com