• Analize I Kolumne

  УМЕСТО УВОЂЕЊА ВИЊЕТА, НАСТАВЉА СЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ ВОЗАЧА НА НАПЛАТНИМ РАМПАМА АУТО-ПУТЕВА У СРБИЈИ

  Уместо да уведе вињете као већина земаља у Европи, Министарство саобраћаја сваког лета малтретира грађане Србије и све странце који пролазе кроз нашу земљу.

  Путовати током летњих месеци српским аутопутевима је права авантура.

  Многи возачи да би избегли вишечасовно чекање у километарским колонама избегавају ауто-путеве чиме се стварају гужве и на регионалним саобраћајницама.

  Може вам се десити, да на 40 степени, сатима морате да чекате на наплатним рампама у Старој Пазови, Суботици, Димитровграду, Прешеву, Обреновцу, или на наплатној рампи Прељина на ауто путу Милош Велики.

  Министарство саобраћаја се искључиво постарало да на наплатној рампи Врчин има довољно прелаза па се често чини да је Министарству саобраћаја искључиво  значајно време  Београђана.

  Ако већ због безбедности земље, пасошких контрола, процедура и милиона туриста морају да се стварају гужве на граничним прелазима Хоргош, Келебија, Батровци, Прешево и Градина, зашто сви ти људи морају додатно да се малтретирају сви ти људи?

  На неким деоницама ауто-пут је у толико лошем стању да морате да пазите да вам точак не отпадне када налетите на рупу.

  Колотрази на ауто-путу су  дубоки да при свакој киши морате да смањите брзину ако желите да сачувате безбедност.

   Увођење недељних, петнаестодневних, месечних и годишњих вињета је једини начин да се прекине малтретирање возача током летњих месеци.

  Уз то, лакшом организацијом наплате путарине путем вињета уместо наплатних рампи, оствариле би се и значајне буџетске уштеде.

  Ипак, чини се да се у Србији о томе и не размишља.

  Узалуд се бацају милиони евра због лоше организације наплате путарине.

  Троши се новац грађана Србије, како би се наставило њихово малтретирање.

  И убудуће ће морати да чекају у непрегледним колонама грађани Србије, туристи и путници којима је Србија транзитна земља.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com