• Gradovi

  UNS: Panović i Krstić novi članovi Upravnog odbora RTS

  Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je na sednici Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

  Kako navodi to udruženje, Panović i Krstić su izabrani na sednici REM održanoj u petak.

  Panović je do sredine prošle godine bio glavni i odgovorni urednik lista „Danas“, čiji je sada kolumnista, a stalni je kolumnista „Nedeljnika“ i programski koordinator istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

  Kako navodi UNS, nekadašnji medijski savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Nebojša Krstić, do 6. septembra bio je vlasnik dve marketinške agencije „Nova Communications“ i „Nova PR Public Relation“ koje su od tada u vlasništvu njegove saradnice Jasmine Stojanov, bivše šefice informativne službe Predsedništva.

  Kako UNS nezvanično saznaje odluka Saveta REM-a i zapisnik sa sednice biće objavljeni početkom predstojeće nedelje.

  Panović je UNS-u rekao da će se kao član Upravnog odbora zalagati za to da „RTS postane mesto društvenog dijaloga, mesto gde će svi relevantni akteri razgovarati o društvenoj situaciji, kako bi se spustile tenzije koje u Srbiji postoje“.

  „Voleo bih da vidim da se sve političke partije, predstavnici institucija, civilnog društva, svi relevantni akteri u društvu tu nadju i vode dijalog, to je po meni osnovna funkcija javnog servisa. Takodje, zalagaću se da programi RTS-a koji to nisu, budu kvalitetniji, a oni koji jesu, ostanu takvi“, rekao je Panović UNS-u.

  Krstić je na telefonski poziv novinarke UNS odgovorio SMS porukom da nije u prilici da se javi i da mu pošalje poruku, a kada je novinarka poslala poruku sa pitanjem u vezi sa planovima u radu na mestu člana UO RTS-a, odgovor Krstića nije dobila.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com