• Gradovi

  Upis djaka u prvi razred osnovne škole elektronskim putem

   

   

  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je od 1. aprila ove godine moguće iskazati interesovanje za upis dece u osnovnu školu elektronskim putem.

  Kako se u saopštenju navodi, upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, počeće kasnije.

  „Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će od tog datuma biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge ‘Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu’ na portalu eUprava, kao i telefonskim putem“, navedeno je u saopšenju.

  Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u odredjenu školu kako bi okvirno znale koji broj djaka mogu da očekuju.

  Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.

  Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje, koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja dokumenata, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

  Škole će u unapredjenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rodjenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

  Ministarstvo je podsetilo da je prošle godine zahvaljujući elektronskoj usluzi eUpis upisano više od 60.000 djaka u prvi razred osnovne škole.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com