• Gradovi

  USPEH GIMNAZIJALACA IZ VLASOTINCA

   

  Na 62. Republičkom takmičenju talenata i smotri naučno-istraživačkih radova, koje je održano u Pančevu proteklog vikenda, u disciplini engleski jezik, učenici vlasotinačke gimnazije „Stevan Jakovljević“ osvojili su jedno drugo i tri treća mesta  u ukupnom plasmanu i tri specijalne nagrade za izradu i prezentaciju tj. usmenu odbranu naučno-istraživačkog rada.

  Najbolje plasirani je bio učenik trećeg razreda matematičkog smera Luka Krstić koji je osvojio drugo mesto i specijalnu nagradu za izradu i prezentaciju rada Scary Monsters in Serbian Mythology.

  Dimitrije Pavlović, učenik trećeg razreda matematičkog smera, osvojio je treće mesto i specijalnu nagradu sa radom The perfect diet – is there such a thing.

  Anastasija Veljković, takođe treći razred matematičkog smera,  osvojila je treće mesto sa radom pod nazivom So small but so dangerous – cigarette butts.

  I maturkantkinja društveno – jezičkog smera Tamara Šušulić sa radom Relationship with food in eating disorders takođe treće mesto u ukupnom plasmanu i specijalna nagrada za izradu i prezentaciju rada.

  -Ovaj uspeh za učenike ima poseban značaj jer to nije obično takmičenje iz jezika.

  Takmičenje talenata podrazumeva izradu naučno-istraživačkog rada po svim akademskim standardima, usmenu prezentaciju rada pred tročlanom komisijom i test poznavanja gramatike i vokabulara, što njihov uspeh čini većim – kaže mentor i  profesor engleskog jezika Biljana Pipović .

  Ona dodaje das u gimnazijalci i do sada bili uspešni na ovoj smotri, ali da su sada postigli najbolje rezultate i dodaje da je pored spomenutih učenika još šestoro njih  osvajilo treće mesto.

  D.K.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com