• Novosti online

  Veselinović (PzP): Predlog evroparlamentaraca o izbornim uslovima uvredljiv

  Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je danas da je predloženi nacrt sporazuma o izbornim uslovima koji su uradili evroparlamentarci, uvredljiv za gradjane Srbije, ali da će proevropska opozicija dati još jednu šansu medjustranačkom dijalogu kako bi se politička kriza u Srbiji „rešila na miran način“.


  Veselinović je za televiziju N1 rekao da je od evroparlamentaraca dobijen „dokument koji nema upotrebnu vrednost“.

  „Moglo bi se reći da je to zapisnik sa prethodnih sastanaka opozicije, fasilitatora i predstavnika režima, bez konkretnih rešenja koja bi mogla biti deo sporazuma koji bi eventualno potpisali predstavnici vlasti i opozicije“, kazao je Veselinović.

  On je istakao da predlog iz Brisela za poboljšanje izbornih uslova, „nema izvršne odredbe, a i da ih ima, one ne bi imale šta da izvrše, jer su navedena samo opšta mesta“.

  „Dogovor je da damo šansu ovom procesu, da narednih dana dostavimo dokument evropskim posrednicima, koji bi imao izvršne odredbe koje bi omogućile slobodne izbore i slobodne medije“, rekao je Veselinović.

  Proevropska opozicija, kako ističe, na taj način izražava veru da politička kriza još uvek može da se reši na miran način, i da problemi neće morati da se rešavaju na ulici.

  Na pitanje da li je opozicija imala prevelika očekivanja od evroposlanika, Veselinović kaže da, s jedne strane, jesu budući da razni evropski političari poput Angele Merkel, podržavaju Vučićev režim, ali da su, s druge strane, imali u vidu činjenicu da su u sličnim situacijama u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, evroposlanici tamošnjim režimima na sto stavili papir sa zahtevima „znatno iznad onoga što su ponudili nama“.

  Veselinović je dodao da iz odredjenih delova nacrta koji su ponudili evroposlanici proizilazi da je ovo „neka medjufaza“, kao da su „gradjani Srbije kornjače i žive 300 godina“, pa mogu da čekaju 50 ili 100 godina da se stanje u Srbiji promeni.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com