• Novosti online

  Više od sto profesora i intelektualaca pozvalo da se prekine sa kampanjom protiv Danice Popović

  Više od stotinu profesora i intelektualaca potpisalo je otvoreno pismo javnosti Srbije zbog, kako navode, „nezapamćene kampanje protiv profesorke Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danice Popović“, prenosi Nedeljnik.

  U pismu se navodi da se Popović „nebiranim rečima“ optužuje za dela koja „ili ne postoje ili nisu dokazana“, kao i da se stiče utisak da cilj nije da se otkrije istina, već da se profesorka unapred moralno diskvalifikuje.

  Kao razlog za takvo postupanje potpisnici pisma navode to što se Popović svojim principijelnim stavom da se ne prihvati odbrana problematične disertacije jednog moćnika, „zamerila vlastima“.

  „Pokušajem da se diskredituje ugledna naučna radnica i javna ličnost, poznata po svojoj principijelnosti, stvara se utisak da su navodno ‘svi isti’ i time se relativizuju krivična i neetična dela predstavnika vlasti“, piše u pismu koje prenosi Nedeljnik.

  U pismu se navodi i da brutalni napad na Popović treba da „zastraši ostale, manje poznate i priznate gradjane“, te da ih natera da „pognu glavu i zaćute“.

  Potpisnici apeluju u pismu da se istog trena prestane sa tabloidnim vredjanjem Danice Popović, a da se sve „eventualne optužbe“ protiv nje rešavaju u okvirima institucija, bez političkih i medijskih pritisaka.

  Pismo su izmedju ostalog potpisali i redovni profesor Univerziteta u penziji Miodrag Zec, profesor Fakulteta dramskih umetonosti Janko Baljak, akademik Matija Bećković, karikaturista Dušan Petričić, profesor Filozofskog fakulteta Čedomir Antić, profesori Dubravka Stojanović i Slobodan Samardžić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com