• Novosti online

  Власник пекаре из Борче: Ја сам Ђура, ово је моја држава

  Мон Гјурај, власник пекаре „Рома” у Борчи, испред које је јуче одржан протест, каже да живи осам година у том београдском насељу, а поводом јучерашњих дешавања суграђанима се обратио видео-снимком који је једна корисница Твитера ставила на свој профил, а који су данас објавили поједини медији.

  Група мештана Борче јуче је протестовала испред пекаре „Рома”, јер је син власника тог објекта на Фејсбуку објавио фотографију на којој показује двоглавог орла, симбол велике Албаније.

  Улаз у пекару био је блокиран столицама из баште, а аутомобил власника пекаре облепљен плакатима са поруком „Косово је срце Србије”.

  „Ја сам Ђура и овде живим осам година, ово је моја кућа, мој дом, извињавам се свима”, рекао је Мон Гјурај у видео-снимку, након јучерашњег протеста у Борчи на коме су окупљени скандирали увредљиве и ксенофобичне пароле.

  Гјурај је у видео-снимку поручио суграђанима да није њихов непријатељ, већ пријатељ и домаћин.

  „Извињавам се у моје име и моје пекаре „Рома”. Нема ништа од моје слике ту и нисам ја тај лик. Сви ме знају ко сам и шта сам. Желим мир, ово је моја кућа, мој дом, ја немам другу кућу. Како сам живео до сад, тако желим и даље да живим. Имам своју породицу овде, школујем овде децу, ту је моја кућа, ово је моја држава”, каже Гјурај.

  Корисница Твитера која је на свој профил поставила тај видео-снимак у опису снимка је навела да је Ђура желео да га направи, јер је хтео да се обрати људима.

  „Срећан свима велики празник Ускрс. Свим мојим комшијама, пријатељима што имају лоше мишљење, извињавам се још једном, то ништа није било намерно, немојте да се бринете, нисам ја ваш непријатељ него ваш прави кућни пријатељ и домаћин”, рекао је Гјурај.

  На службени број пекаре Танјугу се јуче јавио власник, али није желео да коментарише догађај.

  Један од учесника протеста Иван Кнежевић рекао је јуче Танјугу да је фотографија на којој син власника пекаре „Рома” показује двоглавог орла настала пре две године, у центру Београда, али да су они за њу сазнали пре три дана.

  Рекао је да су они револтирани фотографијом и сматрају то непоштовањем и промовисањем Велике Албаније.

  Недавно су у Долову код Панчева, такође, мештани протестовали, јер су се на Фејсбуку појавиле фотографије власника пекаре који су показивали симболе албанског орла, као и оне са оружјем у рукама.

  Полиција је тада обезбеђивала имовину и лица, али су власници убрзо напустили и објекте у Долову, као и онај који су држали у Панчеву.

  Окупљени су јуче испред пекаре скандирали пароле о Косову и пуштали музику, док су власници пекаре били у кући изнад локала.

  Протест је, наводе медији, у једном тренутку изгледао као хулигански скуп, на коме је певано „уби, закољи, да Шиптар не постоји”, о паљењу џамија, а екстремисти су на аутомобил власника пекаре ставили свињске главе и по њему излепили плакате. Након неколико сати они су се полако разишли.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com