• Gradovi

  VoA: Bela kuća dala zeleno svetlo za novi sastanak predstavnika Srbije i Kosova

   

   

  Bela kuća dala je „zeleno svetlo“ za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti, posle otkazivanja sastanka dve delegacije, koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America VoA).

  U razgovoru sa aktivistima američko-albanske zajednice, putem video konferencije, specijalni predstavnik za pregovore Beograda i Prištine ambasador Ričard Grenel (Richard Grenell) je prošle nedelje jasno stavio do znanja da ova prilika ne treba da se propusti, rekao je za Glas Amerike bivši direktor Albansko-američkog nacionalnog saveta Martin Vulaj.

  „Dan posle videokonferencije sa našom grupom, Grenel se sastao sa predsednikom (SAD Donaldom) Trampom i tražio, a predsednik mu je dao ‘zeleno svetlo’ da nastavi proces, kao poslednju šansu, ako mogu da kažem“, rekao je Vulaj za albanski servis Glasa Amerike.

  Fokus sastanka, kao i ranije, ostaju ekonomska pitanja, ali Vulaj veruje da bi razgovori mogli da stvore novu energiju, koju on vidi kao korak prema političkom rešenju.

  Medjutim, još nije jasno da li će se i kada sastanak dve strane u Beloj kući održati i šta bi na njemu moglo da se postigne, dodao je Glas Amerike.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com