• Novosti online

  Vučić Bramercu:Nastavljamo saradnju sa Tužilaštvom

  aleksandar vučić i serž bramercFoto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

  Razgovor predsednika Vučića i glavnog tužioca Bramerca bio je otvoren i konkretan i konstatovano je da je glavni tužilac Tribunala zadovoljan što je Srbija ispunila deo svojih obaveza ili preduzela korake u pravcu njihovog ispunjavanja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

  Rečeno je i da će Srbija, iako oko nekih pitanja postoje različiti stavovi, nastaviti i jačati saradnju sa tužilaštvom Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, koji će naslediti Haški tribunal po okončanju njegovog rada krajem godine.

  Predsednik Vučić je istakao da će Srbija podržati saradnju i rad tužilaca za ratne zločine u regionu, a uz podršku tužilaštva Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, kako bi i time doprinela stabilnosti i približavanju naroda u regionu.

  Tužilac Bramerc je istakao da će, po prestanku rada tužilaštva Haškog tribunala, a kroz rad tužilaštva Mehanizma međunarodnih krivičnih tribunala, biti održan kontinuitet saradnje, uz podršku Srbiji u primeni Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina.

  Bramerca boravi u Beogradu u okviru priprema redovnog šestomesečnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti UN početkom decembra.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com