• Gradovi

  Vučić: Danas imamo 1.008 respiratora, tri puta više nego 2009. u vreme svinjskog gripa

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija trenutno raspolaže sa 1.008 respiratora što je kako je naveo, tri puta više nego 2009. godine kada je zbog svinjskog gripa po zvaničnim podacima u Srbiji umrlo 137 osoba.

  Najavio je da će se od sutra Infektivna klinika u Beogradu i posebna odeljenja kliničkih centara u Novom Sadu i Nišu baviti isključivo osobama zaraženim korona virusom.

  Vučić je u obraćanju javnosti preko televizije najavio i da će plate svim zdravstvenim radnicima biti povećane za 10 odsto od 1. aprila.

  Dodao je da će premijerki Ani Brnabić predložiti da na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije budu formirana dva krizna štaba: jedan koji će se baviti medicinskim aspektima krize izazvane korona virusom, a drugi koji će raditi na otklananju posledica te pandemije na privredu Srbije.

  Vučić je najavio da će posle posete Nemačkoj planirane za nedelju, 15. mart, pozvati na razgovore predstavnike svih izbornih lista kako bi se dogovorili kako da kampanja bude organizovana i da li je potrebno održavanje izbora odložiti za pet, deset ili 15 dana.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com