• Novosti online

  Vučić i Borisov o saradnji u energetici, industriji i infrastrukturi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovom, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture kao i drugim oblastima sa velikim potencijalom za saradnju, saopšteno je iz Predsedništva.

  Vučić je ocenio da su strateški odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, te da ti odnosi i dalje napreduju.

  Vučić i Borisov koji je i kopredsednik Medjuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju izmedju Srbije i Rusije, konstatovali su da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odlično napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku, navodi se u saopštenju.

  Dvojica zvaničnika razgovarali su o konkretnim predlozima za buduću saradnju u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

  Govoreći o aktuelnoj globalnoj energetskoj krizi, Vučić je ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Madjarsku preko teritorije Srbije, od najvećeg značaja za Srbiju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

  Sagovornici su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju Srbije gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

  Borisov je preneo Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji.

  Vučić je ovom prilikom lično uručio rodjendansku čestitku za predsednika Vladimira Putina, zamolivši Jurija Borisova da mu prenese najbolje želje i srdačne pozdrave, uz poziv da što skorije ponovo poseti Srbiju.

  Borisov je posebno istakao visok stepen trgovinskih odnosa Srbije i Rusije, kao i zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije.

  Vučić je naglasio da jak potencijal za plasiranje proizvoda Srbije na rusko tržište i dalje nije dovoljno iskorišćen, te je ponovio spremnost Srbije za formiranje zajedničkih srpsko-ruskih proizvodnih kompanija, koje bi plasirale robu na treća tržišta. //

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com