• Politika

  Vučić ide kod Putina, pitaće ga za gas

  Aleksandar VučićFoto: Tanjug, Rade PrelićAleksandar Vučić

  Vućić je na konferenciji za novinare istakao da potrošnja gasa u Srbiji „dramatično“ raste i da je to odraz „industrijskog i ekonomskog napretka“ zemlje.

  Podsetio je da je Srbija 2012. godine potrošila 1,28 milijardi kubnih metara gasa, da se ove godine očekuje potrošnja oko 2,2 milijarde kibnih metara, a za tri godine potrošnja od 2,8 milijardi kubika.

  „Tako da od 2021. godine, do kada imamo ugovor sa Rusijom, očekujemo da će biti potrebno oko tri milijarde kubnih metar. To pokazuje da Srbija dramatično napreduje u industrijskom i proizvodnom smislu, jer su fabrike te koje troše najviše gasa“, kazao je Vučić.

  On je najavio da će pokušati da napravi i „dobre aranžmane za Azotaru i MSK, čija proizvodnja je u potpunosti zavisna od gasa“.

  Na pitanje novinara da li je Srbija od Rusije dobila garancije ili sredstva za učešće u Turskom toku, Vučić je kazao da nije razgovarano na taj način.

  „Mi smo otvorili tu temu još pre godinu dana i još razgovaramo. Možda nešto konkretno postignemo tokom posete, a možda i ne“, rekao je on.

  Vučić je izjavio danas i da je suficit u budžetu Srbije na kraju novembra bio 75 milijardi dinara.

  Prema njegovim rečima, Srbija nema nikakvih problema sa javnim finansijama, kao i da je stanje dobro.

  „Ako bismo tako nastavili svi korisnici budžeta mogu da se nadaju još većim primanjima i boljem životu“, rekao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com