• BG

  Vučić: Manjak radnika u Beogradu zbog većeg standarda

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da stanovnici Beograda sada imaju viši standard i da želje bolje i plaćenije poslove, što je, kako je ocenio, dovelo do toga da ne postoji dovoljno radnika.

  Vučić je, tokom obilaska Vojske Srbije u kasarni na Topčideru, rekao da će tih problema uskoro biti na svakom gradilištu i da po tom pitanju „mora nešto da se uradi“.

  On je podsetio da na gradilištu Beograda na vodi nema dovoljan broj radnika i da dovode radnike iz inostanstva.

  „Tražili su dozvolu da uvedu 150 radnika iz Indije da im damo dozvolu, zato što nemamo dovoljno radnika“, rekao je Vučić i dodao da je na jednoj kuli tokom njegove posete u subotu bilo 290 radnika.

  On je rekao da strani državljani rade za 500 evra platu, ali da imaju smeštaj i hranu, dok srpski radnici rade za 700 evra bez obezbedjenog smeštaja i hrane.

  Vučić je rekao da će u Beogradu na vodi izgubiti izbore jer tu „žive bogatiji ljudi“.

  „Ali i za 30 i za 50 godina neko će se setiti i reći ovo je bila Vučićeva ideja, to je bio zmijarnik, močvara, najtužnije mesto na svetu. Sada će biti najlepše“, rekao je predsednik.
  Zamolio sam Lončara da se izvini zbog izjave kojom je uvredio crnogorski narod

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara da se izvini zbog izjave kojom je uvredio crnogorski narod.

  Vučić je, tokom obilaska Vojske Srbije u kasarni na Topčideru, rekao novinarima da „misli da nije dobra reakcija Lončara“ i da smatra da svi treba da imaju jedne uslove, jednaka prava i pravila.

  „Da pokažemo razliku izmedju nas i njih. I da se tom razlikom ponosimo, nadajući se da te razlike neće biti u budućnosti“, zaključio je predsednik.

  On je dodao da ne niko ne sme da kaže da „nemamo pravo da brinemo za položaj i poziciju srpkog naroda i Srpske crkve“.
  40 odsto žena je teško ispuniti
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da 40 odsto žena na lokalu nije malo broj i da je teško ispuniti ga.

  Vučić je kazao da Srpska napredna stranka dobija izbore „zahvaljujući ženskim glasovima“ i ponovio da uprkos tome nije lako da žene čine 40 odsto izborne liste.

  On je ocenio da su žene uspešnije, smirenije i da više vode računa o budućnosti.

  Vučić je dodao da to „nije pitanje ravnopravnosti, nego objektivnosti“.

  Predsednik je istakao da smatra demokratskim što je skupština prihvatila predlog poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić, jer za vreme vlasti te stranke nisu usvajani predlozi opozicije.

  Vučić je rekao da u narednih 10 godina niko u Srbiji neće ukidati cenzus od tri odsto i podsetio da je taj potez značajan za opoziciju.

  „To će značiti i SNS-u kada bude opozicija“, kazao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com