• Novosti online

  Vučić: Mogu da saslušam nezadovoljne gradjane ne i opoziciju

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman da sasluša nezadovoljne gradjane koji protestuju na ulici i podlegne njihovim pritiscima, ali da neće da podlegne pritiscima „lažova“ iz opozicije.

  On je za televiziju Pink rekao da je spreman da ih sasluša i promeni ono što ne valja, ali da ako gradjani misle da to nije moguće, može da se ide na izbore.

  „Spreman sam da čujem ljude da mi kažu šta je loše i da to izmenimo i popravimo ili ako smatraju da je to nemoguće i imaju većinu spreman sam da idemo na izbor u svakom trenutku. Evo ja prihvatam evo vam izbori“, rekao je Vučić.

  On je kazao da može da podlegne pritisku naroda, ali ne i političara, koje je nazvao lažovima i onima koji „glume ucveljene mlade koje su protiv nasilja“.

  Vučič je opoziciji poručio da može „samo da sanja“ da će podleći njihovim pritiscima.

  On je kazao i da ne prebrojava učesnike protesta, a da bi mogao da kaže tačno koliko ih je bilo, ali da neće jer želi da pokaže poštovanje prema gradjanima.

  Priština verovatno neće povući takse do Nove godine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je situacija za Srbe na Kosovu sve teža jer Priština verovatno do Nove godine neće povući takse od 100 odsto na srpsku robu, ali će Srbija na sve moguće načine pomoći svom narodu da žive koliko toliko dobro.

  „Srpski narod na Kosovu i Metohiji ima, može da ima i uvek će da ima oslonac u srpskoj državi“, rekao je Vučić za televiziju Pink.

  On je najavio da će se iduće godine težiti povećanju kosovskog dodatka kako bi bilo više srpske dece.

  Govoreći o pismu koje mu je uputio predsednik SAD Donald Tramp, Vučić je kazao da je Tramp pokazao želju da problem Beograda i Prištine bude rešen, kao i da je američki predsednik prvi put rekao da se gleda da se napravi neka vrsta kompromisa.

  Vučić je kazao da jedino ne misli da je u tom pismu tačno da su Beograd i Priština blizu kraja nekog dogovora, jer nisu.

  ROSU ne mogu na sever bez saglasnosti Kfor i srpske zajednice

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je jedina istina da je sa NATO dogovoreno da nijedna kosovska jedinica naoružana dugim cevima nema pravo da udje na sever Kosova bez saglasnosti Kfora i predstavnika lokalnih srpskih vlasti i da je „najgori lažov“ svako ko kaže drugačije.

  Vučić je na televiziji Pink rekao da je lično prisustvovao svim susretima sa predstavnicima NATO, da je prilikom potpisivanja Briselskog sporazuma upravo tražena garancija da na sever Kosova neće dolazi policijska jedinica ROSU, jer tada i nije bilo drugih jedinica te vrste niti se pominjalo formiranje vojske.

  „Naš dogovor sa NATO je upravo formiran na neprisustvu ROSU na severu. Pet stotina puta sam to ponovio pred Ketrin Ešton i išao u zgradu NATO i dogovorili smo da nema naoružanih formacija sa dugim cevima, sa naglaskom na ROSU. I to pod dva uslova bez dozvole Kfora i NATO i bez saglasnosti lokalne zajednice preko svojih predstavnika, a to su četiri gradonačelnika opština. To je kumulativan a ne alternativan uslov. To je puna istina i ko god kaže da nije, najgori je lažov“, rekao je on.

  Vučić je, komentarišući tvrdnje predstavnika Kfora da ROSU mogu na sever, rekao da se i u prošlosti naslušao „svakojakih gluposti“ u svetu kojima su pokušavali da opravdaju loše delovanja prema Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

  Srbiji će trebati deset godina da stigne i prestigne Hrvatsku

  Predsednik Srbije je danas ocenio i da će Srbija i Hrvatska u budućnosti morati više da se približe jedna drugoj, a da će u to morati da se uloži mnogo vremena i truda.

  „Bolje da imamo dobre odnose, da nam se deca ne tuku u budućnosti, nego da imamo loše odnose“, kazao je Vučić i dodao da je sinoć pozvao hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović kako bi joj čestitao Banje veče.

  Podsetio je da je ranije predsednici Hrvatske u Subotici i Zagrebu rekao da šta god oni pričali o njemu u Hrvatskoj, Srbija će učiniti sve kako bi se Hrvati u Vojvodini osećali dobro.

  Vučić je kazao da Srbija prvi put ima veći izvoz, ali da je Hrvatska ekonomski snažnija, a da će Srbiji biti potrebno 10 godina da je stigne, a kako veruje, i da je prestigne.

  Uskoro zakon o poreklu imovine, prvo meni da ispitaju poreklo imovine

  Vučić je najavio da će Srbija uskoro dobiti zakon o poreklu imovine.

  „Sad ćemo da donesemo taj zakon da vidimo ko su lopovi i ko su tajkuni koji nemaju pokriće za svoj novac“, kazao je Vučić.

  On je rekao da je lično pitao ministarku pravde Nelu Kuburović kada će to da bude gotovo, dodajući da želi da se prvo njemu ispita poreklo imovine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com