• Novosti online

  Вучић: Насиље и силеџије у Србији неће проћи

  ЗРЕЊАНИН – Председник Србије Александар Вучић позвао је данас из Зрењанина, са централног скупа у оквиру посете Средњебанатском округу, грађане из тог дела Србије, али и целе земље, да дођу у Београд на скуп 19. априла и да покажу колико је снажна демократска, национална, али и модерна, поштена, пристојна и јака Србија.

  „Месецима трпимо – то је наш посао и обавеза да покажемо демократско опредељење, трпимо то што нас мањина вређа и говори шта хоће. Али, кад крену да прете насиљем и тестерама и вешалима – не нама, него народ целом, онима који неће да слушају налоге споља, моја порука све вас је да ћемо на миран начин и цивилизовано да вам одговоримо”, рекао је он и додао:

  „Да им покажемо колико нас је и да ћемо чувати нашу Србију од силеџија и насилника и да ћемо оловком и марљивим радом да решавамо нашу будућност, а не тестерама и вешалима”, рекао је Вучић, поводом најаве његових политичких противника да ће радикализовати протесте.

  Ми ћемо увек да им одговоримо на миран и цивилизован и демократски начин. Нама није потребно никога да нападамо, нити било какво насиље да проводимо, истакао је:

  „Насиље у Србији не сме и силеџије неће проћи”, поручио је Вучић и додао да управо зато жели да грађани дођу 19. у главни град да би показали колико је оних који само желе пристојну и модерну Србију. Следе избори на којима ћемо најубедљивије да их победимо”, поручио је Вучић.

  Председник Србије је истакао да је уверен да силеџије не могу да задобију народно поверење.

  „Ја сам изабран народном вољом и нећу да бежим”, рекао је и подсетио да је то могло да се види и недавно када су га у згради Председништва опколили и када су мислили да ће га уплашити.

  Он је рекао да никада не бежи, да га народ подржава и да је зато његова обавеза да се за свој народ бори и да ће то наставити.

  „Али, са силеџијама никада не знате. Ипак, шта год да ураде имају један проблем. Кад иду путем Београд- Шид, па Нови Сад, поред корејске фабрике, поред Панчева… све те фабрике које је тај Вучић довео у Србију, од камена темељца, довео да запошљавају насе људе, то не можете да промените”, реко је Вучић.

  То је, каже, њихов проблем, јер то, резултате, не могу да промене, рекао је Вучић и додао да док он иде „њиховим путевима” све што види су затарабљена врата и фабрике:

  „Јер, нико ништа није радио, само сте ви богати, имате куће по светским метрополама, док наш народ није имао хлеб да једе, 500. 000 људи оставили су без посла, а ти си имао 500 милиона евра приход”, рекао је Вучић.

  „И ви нам солите памет и хоћете власт? Можете власт, али на изборима. А пошто знате да на изборима власти за вас нема, онда хоћете на силу. Е, мој одговор је ‘нисмо се уплашили, нисмо фасцинирани ни силом, ни силеџијама’“, поручио је председник.

  Сувише је много слободољубивих људи у овој земљи, добрих домаћина, које не можете да варате лакомисленим порукама попут ‘све је лако, само гласајте за нас’.

  Вучић је рекао да је данас посебно срећан што је толико људи дошло на скуп у Зрењанин, али и да је веома поносан јер је годинама радио на томе да Линглонг дође у Зрењанин.

  „Радовао сам се као дете када сам у Кини добио прву назнаку да ће тако велика инвестиција као што је Линглонг доћи у Србију. Прошло је много формалности и процедура да би довели тако моћног кинеског инвеститора у Зрењанин”.

  Напоменуо је да је инвестиција Дрекслмајера у том граду важна, али да је долазак кинеског Линглонга много већа инвестиција, пошто ће бити уложено око милијарду евра и да ће се већ за две или три године видети резултати.

  Вучић каже да можда нигде није било потребније да дође тако велика инвестиција као у средњи Банат где је све пропадало у претходном периоду.

  „Та инвестиција ће променити Банат и омогућити да поново буде међу најбогатијим регионима у Србији, а не међу најсиромашнијим”.

  Нагласио је, такође, да моћна Немачка компанија ЦТФ инвестира у Панчеву.

  Велики инвеститори долазе у нашу земљу, наводи, зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу.

  Вучић је додао да је Србија била трећа земља, после Пољске и Румуније, у борби за привлачење инвестиције Линглонга, али да је наша држава због даноноћног рада успела да победи и доведе велику шансу за будућност Зрењанина. Подсетио је да Линглонг прави гуме за Фолксваген и да ћемо се борити да та немачка компанија дође у Србију.

  „Линглонг је спонзор Јувентуса и Волсбурга где се налази највећа фоклсавагенова фабрика у Европи и ја ћу да молим Кинезе, нису нам велике шансе пошто се суочавамо са јаким конкурентима, нашу кинеску браћу да нам помогну да се изборимо за још једну велику фабрику у Србији, која би значила промену за сва времена и другачију Србију”, поручио је Вучић.

  Рекао је да за будућност морамо да радимо, да ништа не пада с неба.

  „То је будућност, а не у вешалима. Па кад им кажемо да вешала немају будућности они кажу: ‘Што нам дирате децу?’ Чак и децу злоупотребљавају”, указао је он. Па наставља даље:

  „Онда вешала нису била довољна, него су донели тестере, па су онда рекли разбијајте стакла на колима и нападајте полицајце, па су кренули да измишљају да ми вршимо насиље, па кад се неко њихов у Београду саплете на обичан камен кажу: ‘Вучић је крив, крив је за ту атмосферу’. Не, лажови и насилници, ви сте криви, јер нећете да радите, него хоћете само да пљачкате народ. Ми хоћемо да радимо и са нама у томе не можете да се такмичите.„

  Увек ће им бити криви медији, додао је и а неће да виде да је он јуче до касно био у посети Румунији, а већ јутрос рано у Зрењанину.

  „А шта ви радите?”, упитао је Вучић.

  Он је подсетио на речи кинеске амбасадорке Чен Бо и директора „Линглонга” да су у Србију дошли због њега, мада је то заслуга целог његовог тима.

  Најавио је да ускоро у сарадњи са руским партнерима крећемо у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.

  „Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо- чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке. Док сам ја председник и док је Ана Брнабић председник Владе ниједан страни амбасадор неће одлучивати. Сами ћемо водити политику”, поручио је Вучић.

  Што се економије тиче, каже Вучић, Србија је на добром, одличном путу, и ускоро ће и грађани видети да ће живети боље.

  „После Икее, долази и Старбакс, али ти који долазе, најпознатије светске фирме, долазе тамо где је стабилност загарантована. Не дозволимо да то ико сруши и то кажем не због ових наших унутрашњих јер они немају снаге, само пара и медија имају пуно, али не и политике, плана, програма. Не могу да победе добре домаћине и жене које су против насиља, које су одговорне и које неће дозволити да Србија падне у руке неодговорних људи”, поручио је он.

  Али, нису они проблем, каже, већ неодговорни албански политичари на Косову и Метохији.

  Тешко је чувати мир са људима који су апсолутно неодговорни и не размишљају о будућности и који не виде да би нас било који сукоб водио у катастрофу, истиче Вучић.

  „Који не виде да таксе, нестварање ЗСО, формирање војске, платформа, да свим тим не раде само против нас већ и против себе. Желимо да сачувамо мир, а порука њима је – немојте, зато што смо умерени, што ништа не тражимо, што се цивилизовано понашамо, немојте да помислите да смо слаби и да можете да протерујете и уништавате наш народ. Имаћемо снаге више него икад да га заштитимо”, поручио је он.

  Захвалио је грађанима Зрењанина на подршци и на, како је рекао, величанственом скупу, преноси Танјуг.

  Србија је данас другачија земља и то се види

  ЗРЕЊАНИН – Србија је данас другачија земља, поручио је данас председник Александар Вучић онима који оспоравају резултате његове политике, видљиве, како је набрајао у Зрењанину, у новим ауто путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси.

  Он је рекао да ће управо зато пензионери ове године имати ново „добро, добро, добро повећање пензија”, а запослени у јавном сектору ново повећање плата.

  Подсетио је да је Зрењанин у бившој Југославији био најбољи индустријски центар.

  „Али, све су опљачкали, угасили, народ осиромашио, а они се обогатили. Данас ми све то враћамо, хоћемо да народ лакше живи и прехрани породице, да гарантујемо будућност нашој деци, то је наса обавеза”, поручио је Вучић.

  А колико је Србија сада другачија земља, указао је са само неколико примера.

  „То ће већ видети сви који буду ишли ауто путем у Грчку, а кроз Грделичку клисуру прођу за само 45 минута, безбедно, гледајући најлепши аутопут, мостове…”, рекао је и додао да то раније није било тако, јер су његови претходници само отимали и крали.

  Замерају му, каже, што на такве ствари указује, што подсећа шта је све у земљи уништено и покрадено.

  „Ја морам да говорим истину”, додао је и запитао зашто нешто нису урадили 2010, 2005, 2012…, када је пара било само у њиховим џеповима.

  Говорећи о повећању плата и пензија, рекао је да би премијерка и више повећала, али да он хоце да државна каса буде стабилна, и да се не уништава будућност наше деце.

  „Ја хоцу да оставим сигурну касу и будућност, а не дугове. То је разлика између нас и њих”, поручио је председник.

  Навео је да ускоро почиње изградња и других деоница ауто путева, као што је до Бугарске, ауто пут до Чачка,

  После посете Кини крећемо у изградњу ауто пута Прељина-Пожега, најавио је, као и ауто пут ка Панчеву, ка Зрењанину, па Новом Саду.

  „Па је ли то другачија Србија”, запитао је Вучић, наводећи и хиљаде квадратних метара фабрика које су изграђене и које ће још бити изграђене, преноси Танјуг.

  Вучић: Тадић помислио да се због њега окупило оволико људи

  ЗРЕЊАНИН – Председник Србије Александар Вучић пренео је да је чуо да је Борис Тадић данас био у Зрењанину и да је, када је видео колико је људи на улицама, мислио да су у питању велике демонстрације, уместо скуп у оквиру кампање Будућност Србије и да се због њега окупило толико људи.

  „Кажу ми да је данас у Зрењанину био Борис Тадић и рекао да никад није видео толике демонстрације, па су га људи обавестили да је то нешто друго и да се нису окупили због њега”, казао је Вучић.

  Председник је истакао да су му на југу Србије говорили, када се формирала СНС, да жене у великом броју гласају за Тадића зато што је леп.

  „Ја сам тад питао: јеси ли ти добро радио и да ли радите довољно на терену? А онда сам поверенику рекао да тог човека не смењује, већ да га натера да ради више. Јер, жене не гласају за лепоту, већ за одговорност, рад и будућност”, истакао је Вучић, преноси Танјуг.

  Брнабић: О нашем раду говоре дела, а не речи

  ЗРЕЊАНИН – Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је данас у Зрењанину да је поносна што је део тима председника Србије Александра Вучића, који је увео у праксу да Србија поново побеђује.

  Пристојна Србија увек је побеђивала, победила је и у среду у Крагујевцу где су додељени кључеви станова за младе научнике, рекла је Брнабић.

  Она је истакла да је Србија победила и јуче у Голупцу где је отворена обновљена Голубачка тврђава, као и данас у Зрењанину где је постављен камен темељац за кинеску фабрику гума Линглонг и да ће победити у Сечну када ће поново бити отворена производња ИМТ трактора.

  „Коначно знамо где идемо. Вучић је увео праксу да Србија поново побеђује”, рекла је премијерка окупљенима на Тргу слободе у Зрењанину, где је одржан завршни скуп у оквиру посете Средњебанатском округу, а у склопу кампање „Будућност Србије”.

  Брнабић је казала да је у Србији до 2014. године била пракса да политичари много говоре, јер су имали мало резултата и истакла да је то промењено доласком на чело Владе Србије садашњег председника Александра Вучића, који је променио однос према раду, грађанима.

  Истакла је да дела говоре више од 1.000 речи и у том смислу истакла Железару у Смедереву, која је за две године опет постала највећи извозник у Србији и где је сачувано 5.000 радних места, као и РТБ Бор, где је такође сачувано 5.000 радних места, а инвестирано је милијарду 260 милиона долара.

  „Говорио је да ми нисмо власт, већ да имамо одговорност и да морамо бити у служби грађана”, казала је Брнабић и додала да је Вучић увео да се свакога дана ради од 7.30 по 10, 12 сати, те да је тај однос дао резултате.

  Као два највећа резултата издвојила је то што је отворе први икада у Србији Научно технолошки парк у Београду, а у изградњи су још два у Новом Саду и Нишу, као и то што је по први пут у историји наше земље завршен Клинички центар и то у Нишу.

  Најавила је да ће се извршити и реконструкција Клиничког центра у Војводини и додала да је у току реконструкција КЦС у Београду.

  У том смислу, премијерка је честитала и Зрењанинцима долазак Линглонга и на великој инвестицији од 800 милиона евра.

  Говорећи о резултатима председника Србије и актуелне Владе, Брнабић се осврнула на изјаве Драгана Ђиласа, који каже да жели да живи у земљи у којој је минимална плата 350 евра и где је јача пољопривреда.

  У његово време, навела је премијерка, минимална зарада је износила 160 евра, а од 2009. до 2012. повећана је за два одсто.

  „Данас је минимална плата 230 евра, то је мало, али је дупло боље него у време Ђиласа. Од 2012. до 2019. године у договору са синдикатима и послодавцима, Влада је повећала минималац за 42 одсто”, казала је Брнабић.

  Премијерка је рекла да је власт у којој је учествовао и Ђилас у пољопривреди оставила само три одсто земљишта под системима за наводњавање, а да је актуелна власт имплементирала 14 пројеката, док је још 24 у плану.

  „Зашто он то није урадио, 2004. док је био директор канцеларије председника Републике, 2007. када је био министар за инвестициони план или од 2008. када је постао градоначелник Београда. Дошли су до 500 милиона евра, а Србију су оставили са 400.000 мање запослених”, рекла је Брнабић.

  Позвала је грађане да не наседају на провокације лидера СзС, који желе инциденте и нестабилност, док актуелна власт жели стабилност, дијалог и напредак.

  „Част ми је да учествујем са председником Вучићем раме уз раме у кампањи и да вам испостављамо рачуне”, рекла је Брнабић, преноси Танјуг.

  Пастор: Србија је домовина и Мађара, важан нам је њен напредак

  ЗРЕЊАНИН – Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поручио је данас у Зрењанину да се војвођански Мађари у средњем Банату осећају као свој на своме, а да Србију доживљавају као своју домовину и да им је из тог разлога важан њен напредак и развој.

  „Ми верујемо да је могућ развој Србије и спремни смо радити и поднети терет за стварање бољих егзистенцијалних услова, јер Србију доживљавамо као своју домовину и није нам свеједно како ће се овде живети”, казао је председник Скупштине АП Војводине.

  Пастор је на Тргу слободе у Зрењанину у оквиру кампање „Будућност Србије”, у обраћању на мађарском, а како је након тога рекао на српском, захвалио члановима мађарске заједнице што су дошли на скуп, али их је истовремено и прекорио.

  „Прекорио сам их зато што су дошли без националних симбола”, рекао је Пастор и објаснио да ношење националних симбола није национализам, већ очување идентитета, културе, као и да показује ко су, шта раде…

  „Живимо у држави која последњих 15 година обезбеђује пуну заштиту националних мањина у складу са Уставом”, казао је Пастор и додао да мађарска заједница нема чега да се стиди, већ да је својим учинком допринела просперитету Србије.

  Приметио је да се део такозваних објективних мађарских медија у Војводини „спрда на рачун његовог односа са председником Србије” и навео да претпоставља да тиме желе да повреде Александра Вучића.

  „Овде се каже да се за рагом никада не диже прашина, већ само за добрим коњем, поручио је председник Скупштине АП Војводине.

  Навео је и да се ових дана навршава две године од завршетка председничке кампање Александра Вучића, којег је и лично, али и са Савезом војвођанских Мађара, подржао тада, јер им је било стало да сачувају политичку стабилност у земљи.

  â€śУ претходне две године, доследно смо се држали договора да се међусобно поштујемо и уважавамо и да нам приоритети буду заједнички. Све што смо се договорили испоштовано је до краја и то је гарант да ће и будући планови бити реализовани, рекао је Пастор.

  Како је навео, данас је велики дан за Средњебанатски округ, Зрењанин и целу Војводину, јер је започета велика инвестиција Линглонга, која није значајна само због укупног износа, већ и због перспективе коју отвара грађанима и земље.

  „То је потврда да је Србија стабилна земља која има будућност и истовремено порука за оне који не верују да се у Србији може достојанствено живети, рекао је Пастор.

  Захвалио је председнику Вучићу и премијерки Србије Ани Брнабић на томе што није било препрека да се економски оснаже и мања места, где је потребно још улагати, како се не би људи исељавали, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com