• Novosti online

  Vučić od Putina tražio savet oko Kosova

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tražio mišljenje i savet kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine, pošto je potpuno jasno da Albanci za svoju jednostrano proglašenu nezavisnost i dela koja iz toga proizlaze imaju široku podršku brojnih zapadnih zemalja, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

  U saopšenju srpskog predsednika se navodi da je „Putin naglasio da je svestan pritisaka koji se vrše na predsednika Vučića i Srbiju, i da će, u skladu sa tim, preduzimati dalje mere i reagovati na vreme, i istakao da će dvojica predsednika ostati u kontaktu“.

  „Predsednik Putin je naglasio da je Srbija ključni partner Rusije na Balkanu, ali i u Evropi, i da će Ruska Federacija podržavati Republiku Srbiju i njenu borbu za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta“, navodi se u saopštenju.

  Vučić je rekao da Srbija neće učestvovati u sprovodjenju mera protiv Rusije i da neće proterivati ruske diplomate uprkos činjenici da su gotovo sve zemlje regiona u kojem se Srbija nalazi to već učinile.

  Kremlj je pretodno saopštio da je Putin u razgovoru s Vučićem osudio „provokativne akcije“ prištinskih vlasti u Kosovskoj Mitrovici.

  „Ruska strana je iznela jasnu osudu takvih akcija koje narušavaju Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN. Podvučeno je da u osnovi rešenja kosovskog pitanja mora da bude poštovanje te rezolucije“, navodi Kremlj.

  Vučić je predsedniku Rusije izrazio saučešće povodom tragedije u Kemerovu u kojoj su poginule najmanje 64 osobe.

  Putin i Vučić su razgovarali i o aktuelnim pitanjima rusko-srpskog strateškog partnerstva.

  Vučić je čestitao Putinu pobedu na predsedničkim izborima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com