• Crna Gora

  Vučić razgovarao sa Srbima iz regiona

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Novom Sadu sa predstavnicima Srba iz regiona o položaju srpskog naroda u zemljama u kojima žive i problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

  Vučić je rekao da je važno sagledati probleme kako bi Srbija na najbolji način mogla da pomogne da Srbima u regionu budu zagarantovana prava u skladu sa medjunarodnim normama, saopštilo je Predsedništvo.

  On je konstatovao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet zemalja u kojima žive Srbi i sa njima želi najbolje odnose, jer su mir, stabilnost i saradnja u regionu u interesu srpskog naroda.

  Prema njegovim rečima, Srbija jačanjem ekonomije i ugleda u svetu može da učini više za položaj Srba u regionu i drugim delovima sveta.

  Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da pruža podršku obrazovnim i kulturnim institucijama srpskog naroda u regionu, kako bi sačuvali srpski jezik i kulturu, a takodje i aktivnostima Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju.

  Predstavnici Srba u regionu su poručili da ih ohrabruje pristup Srbije, izrazivši spremnost da pomognu nacionalno delovanje i spreče dalju asimilaciju Srba. Oni su rekli da svaki napor koji srpske vlasti preduzmu za normalizaciju ili razvoj odnosa sa zemljama u kojima žive mnogo znači i za njihov položaj.

  Sastanku su prisustvovali patrijarh srpski Irinej, predsednik RS Milorad Dodik, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, ministri u vladi i drugi.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com