• BG

  Vučić: Srbija ima dovoljno hrane, a biće izvoza u susedne zemlje

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susedne zemlje u meri koja neće ugroziti potrebe gradjana Srbije.

  „Razgovaraćemo sa svima. Daćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najpre zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susedima“, kazao je Vučić novinarima.

  On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cena na berzama.

  „Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši gradjani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo“, kazao je Vučić.

  Predsednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razume sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbede dovoljne zalihe hrane.

   

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Lejla

   17. марта 2022. at 08:27

   Jos uvek su stvari kod nas izdrzive, ali kad se promeni taj momenat, znacemo u danu. Nije za debatu da li je situacija zabrinjavajuca. Kad bude bila, nece se o tome ni polemisati

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com