• BG

  Vučić u Njujorku odbacio mogućnost odlaganja parlamentarnih izbora najavljenih za proleće, …

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će parlamentarni izbori biti održani na vreme, a da lideri Saveza za Srbiju (SzS) mogu da izadju sa predlogom zakona pred Skupštinu ako žele odlaganje izbora.

  Vučić je novinarima u Njujorku rekao da mu ne pada na pamet da zbog lidera SzS-a Dragana Djilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića odlaže izbore.

  „Hoće da odlažu izbore, jer ne mogu da pobede, pa računaju da će moći ako ih pomere za nekoliko meseci“, rekao je Vučić.

  Ocenio je da imaju pravo da podnesu predlog zakona, ali da je očekivao da oni koji su „protiv diktature“, budu za izbore.

  Vučić: Podržavam ljubav rektorke i studenata u blokadi, super što 15 dana nije bila na radnom mestu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podržava ljubav izmedju rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata ispred Udruženja Jedan od pet miliona koji su blokirali Rekotrat i da je super što Popović nije 15 dana ušla u svoju kancelariju.

  „Meni da neko neda 15 dana da udjem u svoj kabinet, ja ne znam kako bih reagovao. Ne damo rektorku ni za šta na svetu, ako može još 15 dana da ne radi to bi bilo super“, poručio je Vučić novinarima u Njujorku.

  Vučić je ocenio i da je Rektorat tokom blokade postao „partijska prćija“.

  „Tu su i lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović i lider Dveri Boško Obradović. To su sve studenti“, rekao je Vučić.

  Vučić: Merkel opredeljena da se rešavanje stvari na Balkanu ubrza

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan posle razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku i da nema sumnje da Evropa želi rešavanje problema izmedju Beograda i Prištine i da Nemačka na tome insistira.

  „Plan i ideja francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Merkel je da se napravi regionalni skup i da krenemo u intenzivne razgovore Srba i Albanaca“, rekao je Vučić posle sastanka sa nemačkom kancelarkom na margini Generalne skupštine UN.

  On je dodao da je Angela Merkel veliki lider i to pokazuje pažnjom koju posvećuje malim zemljama, ali da je Evropa njen projekat i ona želi stabilnost na dugi rok, i zato će „sav svoj trud da uloži da sačuva tu stabilnost i tražiće da razgovaramo dok ne pronadjemo rešenje“.

  Vučić rekao da je opredeljenost kancelarke Merkel da se rešavanje stvari na Balkanu ubrza.

  „Nemačka želi stabilnost i od nas traži da razgovaramo, i razgovaramo da nadjemo rešenje“, rekao je Vučić.

  On je rekao da su razgovarali i o pojedinim ekonomskim projektima i da je on „kukao“ što je Folksvagen otišao u Tursku. Merkel je odgovorila da mu se on i bugarski premijer žale na to.

  Vučić je rekao da to nije kraj i da veruje da će Srbija da uspe da se izbori za nove nemačke investicije.

  Rekao je da je sa Merkel imao korektan i dobar razgovor.

  Vučić je rekao i da je zamolio Merkel da dodje u Srbiju i da je ona rekla da će doći do 2021. godine.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com