• BG

  Vučić: Već bih raspisao izbore da se vodim partijskim interesom

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi još pre petnaest dana raspisao izbore da je do partijskih interesa, ali da se on vodi državnim i nacionalnim interesima.

  „Ako neko kaže narod vas neće nego nas iz prethodne vlasti, nema problema da se proveri na izborima“, rekao je Vučić, nakon obilaska dečije bolnice u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

  On je rekao da je njemu važan legitimitet jer ne želi da „kao (bivši premijer Vojvodine) Bojan Pajtić i (bivši gradonačelnik Beograda) Dragan Djilas sedi u fotelji sa nekoliko procenata podrške u Vojvodini i Beogadu“.

  Neću sedeti u fotelji ako nemam podršku naroda, naglasio je Vučić, navodeći da je njemu važan legitimitet.

  Kada se pojavi sumnja u to, važno je da se to proveri, rekao je on.

  Govoreći o razgovorima sa Prištinom, Vučić je rekao da je potrebno prvo ukinuti takse od sto odsto na srpsku robu.

  Kakva bi to bila trka na 60 metara u kojoj damo prednost od 20 metara, to je besmisleno, rekao je Vučić, pozivajući zapadne zemlje da utiču na Prištinu.

   

  Vučić najavio izgradnju novog materinskog doma u Zvečanskoj

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će objekat materinskog doma u okviru Centra zа zаštitu odojčаdi, dece i omlаdine „Beogrаd“ u Zvečanskoj ulici biti srušen, kako bi tokom sledeće godine bio izgradjen potpuno nov.

  On je tokom obilaska te ustanove izjavio da će Turska agencija za saradnju i koordinaciju (Tika) za tu namenu obezbediti 650.000 evra, a da će država Srbija samo za objekte u Zvečanskoj obezbediti 500 miliona dinara dinara.

  „(U Centar u Zvečanskoj) nije ulagano decenijama, a novi objekt će biti drugačiji, moderniji, sa sobama apartmanskog tipa“, rekao je Vučić i dodao da se zaposleni trenutno žale na manjak prostora.

  Vučić je za 2019. godinu najavio 100 novih projekata renoviranja i izgradnje objekata zdravstvene zaštite ili namenjenih deci, u kojih će biti uloženo ukupno šest milijardi dinara

  Vučić kaže da će biti saopštena saznanja o ubistvu Ivanovića

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, govoreći o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, da će sačekati da „naše službe, naš Biro podnesu izveštaj našoj javnosti do čega smo sve stigli naredne nedelje“, a onda će i sam komentarisati činjenice.

  On je rekao da je u Prištini „zavladala nevoza“ nakon što je izjavio da su srpske službe na korak da saopšte ime ubice Ivanovića, jer znaju da ne izmišlja već samo iznosi istinu.

  Vučić je, povodom pisanja prištinskih medija, rekao da sada puštaju „balone“ da bi se nešto zataškalo, ali da će se znati šta je to i zašto to rade.

  Pričaju o prijateljstvu ali idu u memorijal posvećen Jašariju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas ne vidi ništa čudno u tome što je potpredsednik Evropskog parlamenta Rajner Viland posetio Memorijalni centar „Adem Jašari“ u Prekazu, jer je Nemačka podržala nezavisnost Kosova.

  „Ali nije lepo pričati o prijateljstvu za Srbijom, a imati takve gestove“, rekao je Vučić, posle posete dečijoj bolnici u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

  „Oni su velika sila a mi mala zemlja i ostaje nam toliko da čuvamo svoje dostojanstvo i kažemo da nismo oduševljeni i da nam se takav potez ni malo ne svidja“, rekao je Vučić.

  „To nam je i nauk da vidimo kako nas doživljavaju Nemci, Amerikanci, svi oni koji su priznali nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com