• Gradovi

  Vulin: Republiku Srpsku smatraću posebnom državom, Džaferović ne poštuje Srbe

   

   

  Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Republiku Srpsku (RS) smatrati kao posebnu državu, a ne kao deo Bosne i Hercegovine (BiH), jer predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović ne poštuje Ustav BiH i Srbe koji tamo žive.

  „Ako on ne poštuje svoju zemlju, ako ne poštuje gradjane svoje zemlje, ako ne poštuje moj narod koji živi u BiH, onda ni ja više nisam dužan da poštujem Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Vulin, a preneo je PS, povodom telefonskog razgovora odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Кurtija i Džaferovića.

  Vulin je, po završetku kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba na Tari, rekao da on ne mora više da govori da je RS deo BiH.

  „Od sada, pa dok Džaferović ne počne da poštuje Ustav BiH, za mene je RS posebna i tako ću je oslovljavati, nikako drugačije“, rekao je Vulin.

  Vulin je rekao da Džaferović „treba da bude zahvalan Aleksandru Vučiću na tome što poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, a ne da umesto toga razgovara sa lažnim premijerima i da se meša u unutrašnja pitanja Srbije“.

  „Izbor je na Džaferoviću. Кad se on vrati Ustavu BiH, onda ću se možda i ja setiti da je RS deo BiH. Do tada ako on ne poštuje svoju zemlju, ne moram da je poštujem ni ja“, rekao je Vulin.

  Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti i predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović u telefonskom razgovoru juče su ocenili da je ideja o razmeni teritorija veoma opasna.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com