• Ekonomija

  Заједнички туристички производ Златибора и Источног Сарајева

  Представници града Источно Сарајево, општине Чајетина и туристичких организација договорили су се у четвртак 19. Октобра, да у наредном периоду потпишу протокол о сарадњи који ће изродити неку нову идеју, а пре свега креирање заједничког туристичког производа који ће бити атрактиван за туристе.
  Председник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је новинарима након састанка у Градској управи да општина Чајетина и град Источно Сарајево рачунају много на туристичке потенцијале којима располажу.

  Istocno Sarajevo
  „Ово је била прилика да разменимо искуства како би туристичку понуду у наредном периоду што више унапредили и помогли да се наши туристички потенцијали, поготово Олимпијски центар `Јахорина`, промовишу на прави начин како би обезбедили још веће присуство домаћих и страних туриста“, каже Лучић.
  Према његовим речима, с обзиром на то да је Златибор туристичка дестинација препознатљива широм региона и Европе, циљ овог састанка је да се унапреди досадашња сарадња и потпишу протоколи и споразуми који могу помоћи да се туристички потенцијали Источног Сарајева и општине Чајетина развију још већим интензитетом.
  „Град подржава повољне промене на Јахорини и сматрамо да сви заједнички треба да радимо на том пројекту, јер је то значајан потенцијал који ће тек у наредном периоду доживети експанзију и сјај који жељно очекујемо“, истакао је Лучић.

  Директор јавног предузећа „Голд гондола“ Златибор Бојана Божанић истакла је да је у посету Источном Сарајеву дошла као и представник општине Чајетина да разговарају о будућој сарадњи са градом Источно Сарајево.
  Представници града Источно Сарајево позвали су председника општине Чајетина Милана Стаматовића да ови разговори буду настављени на Златибору с циљем размене искустава о развоју туризма, јер сарадња Србије и Републике Српске мора да буде интензивна.
  „Сарадње је било и до сада, има потенцијала и надам се да ћемо то наставити и да ћемо искуства позитивно искористити и унапредити наша знања“, нагласила је Божанићева.
  Она је истакла да је највећи пројекат општине Чајетина и Златибора изградња панорамске гондоле од центра Златибора да врха Торник која ће бити дуга девет километара.

  Istocno SarajevoПрема њеним ријечима, набављена је опрема и у току су радови, за шта је локална заједница обезбедила око 13 милиона евра, а средином наредне године требало би да буде у функцији.

  Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић нада се да ће сарадња са градом Источно Сарајево бити унапређена на обострано задовољство.

  „Када поменемо Јахорину сви знамо њену величину и снагу. Ми ћемо са нашим искуством покушати да заједничку сарадњу подигнемо и да креирамо са Јахорином регионални туристички производ који ће туристи добро прихватити“, истакао је он.

  Живановић наглашава да је рецепт за успјех добра планска политика локалног становништва и власти.
  „Стратешки смо развијали неке круцијалне капиталне пројекте, управљали дестинацијом, а пре свега мислим на планско развијање инфраструктуре. Трудили смо се да изађемо у сусрет свим инвеститорима који су били заинтересовани за Златибор“, рекао је Живановић и додао да су пратили развој смештајних капацитета и сада могу да се похвале да раде 365 дана у години.

  Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић истакао је да две туристичке организације имају коректну сарадњу коју у наредном периоду желе да унапреде тако што ће потписати протокол о сарадњи ради што боље промоције туризма.

  Тошић је нагласио да Јахорина доживљава велику експанзију чиме ће бити употпуњени зимски туристички садржаји и постаће најатрактивнија туристичка дестинација у региону, али да желе да искористе искуства колега са Златибора како би развили и летњи туризам и обезбједили да Јахорина живи 365 дана.
  Он је нагласио да је разговарано и о Требевићу који је доживио експанзију као излетиште, као и о неким мини дестинацијама на подручју града.
  Тошић је навео да ће са гостима из Чајетине посетити Јахорину и Равну планину где се гради гондола.

  Град Источно Сарајево

  /Срна/

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com