• Novosti online

  Зашто страни инвеститори нису тајкуни

  Копаоник – Пре него што држава обезбеди исте тржишне услове за све, представници крупног капитала, за почетак, инсистирају бар на језичкој равноправности. На овогодишњем Бизнис форуму мучила их је енигма зашто стране инвеститоре, за разлику од домаћих, у Србији нико не зове тајкунима.

  Све је почело у ситне сате на панелу у среду увече, када је Миодраг Костић, власник „МК групе”, поставио питање да ли су страни улагачи привилеговани у односу на домаће.

  Андреј Јовановић, директор компаније „Моји брендови” (некадашња „Дунав храна група”), истакао је да из личног искуства зна да странци јесу повлашћени. Како је рекао, време је да се рашчисти са прошлошћу и да се „реши више та прошлост везану за тајкунизацију“.

  – Да се зна ко је тајкун, а ко није. Стално сам тражио да ми неко преведе, шта та реч значи и изгледа да само у Србији она има негативно значење. Они који су се огрешили нек одговарају, али дајте да ови који послују поштено могу да раде – рекао је Јовановић.

  – Како то да страни инвеститори нису тајкуни, а домаћи јесу – прекинуо га је Миодраг Костић.

  – Управо тако. Ја сам имао ситуацију, заједно са тобом Коле, у том клубу „Привредник”. Предлагао сам да променимо таблу на улазу. Да пише „Код тајкуна”, ко у кафани – рекао је Јовановић, а из публике се преломио аплауз.

  ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com