• Novosti online

  Zbog požara u Vinči objavljivaće se izveštaji o stanju požara i kvalitetu vazduha u Beogradu

  Nadležni gradski organi i preduzeća zbog interesovanja gradjana nakon izbijanja požara na deponiji „Vinča“ objavljivaće izveštaje o kvalitetu vazduha u Beogradu i stanju požara na toj deponiji i do dva puta dnevno, rečeno je za agenciju Beta u Skupštini Beograda.

  Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacija odlučeno je da Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradski zavod za javno zdravlje i Beo čista energija d.o.o. zbog požara u Vinči vrše kontinuirano praćenje kvaliteta vazduha u gradu i dostavljaju izveštaje Gradskom štabu za vanredne situacije, a koji će se i objavljivati.

  Naloženo je da Beo čista energija dostavlja dnevne izveštaje o stanju požara na nesanitarnoj deponiji „Vinča“ i preduzetim dnevnim aktivnosti preduzeća, i to ujutru i popodne.

  Gradski zavod za javno zdravlje sačinjavaće izveštaje o stanju zagadjenosti vazduha, koje je uzrokovano požarom u „Vinči“, i to ujutru – za prethodnu noć i dnevni izveštaj za tekući dan.

  Sekretarijatu za zaštitu životne sredine naloženo je da dostavlja dnevni izveštaj o izveštavanju Gradskog zavoda za javno zdravlje i preduzeća Beo čista energija.

  „Sve neophodne radnje i aktivnosti u skladu sa ovom naredbom, a u cilju zaštite bezbednosti, života i zdravlja ljudi realizovaće se u periodu dok traje požar na deponji ‘Vinča'“, navodi se u naredbi u koju je Beta imala uvid.

  Naglašava se da je neophodno u što kraćem roku dostavljati dodatne Izveštaje Gradskom štabu za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda ukoliko se dogode novi vanredni dogadjaji na deponiji „Vinča“.

  U Skupštini Beograda rečeno je da će do kraja godine biti kupljeno 50 novih mernih stanica koje će softverom vršiti prognozu zagadjenja i savetovati gradjane kako da se ponašaju u odnosu na zagadjenje.

  Požar na deponiji u Vinči izbio je 7. avgusta uveče, a sutradan, 8. avgusta, tokom prepodneva nad pojedinim delovima Beograda se nadvio gust dim.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com