• Novosti online

  Zelenović i Bastać zatražili informacije od Radojičića o radovima na Trgu Republike (VIDEO)

  Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać predali su danas, u Skupštini Beograda, zahtev za gradonačelnika Zorana Radojičića da se omogući uvid u dokumentaciju vezanu za radove na Trgu Republike, a na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, naglasivši da će slučaj „isterati do kraja i da kradja neće proći“.

  „Gradjani Beograda i cele Srbije moraju da znaju sve detelje o javnoj nabavci, Trg Republike je beogradski ali i nacionalni trg i sramotno puno košta. Tražimo sve detalje, kompletnu ponudu izabranog ponudjača i ugovor sa izabranim ponudjačem“, izjavio je Zelenović, ispred zgrade Skupštine grada, navodeći da gradjani „moraju da znaju šta su platitili deset, dvanaest ili još više miliona evra“.

  On je rekao da će oni slučaj „preko nadležnih institucija terati, kako se kaže u šabačkom kraju, do Božije kuće“, objasnivši da je rok 15 dana da se informacije dostave gradu Šapcu i beogradskoj gradskoj opštini Stari grad, ili će dalje nastaviti sa procedruom i obratiti se Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

  Podsetivši na rekonstrukciju trga u Šapcu, 2015. godine, on je rekao da su radovi na površini od, skoro, jednog hektara koštali 400.000 evra, plus 100. 000 evra za fontanu, dok radovi na manjoj površini, od oko 80 ari, na Trgu Republike košaju „dvadeset puta skuplje“.

  Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je rekao da on i Zelenović traže celokupnu dokumentaciju svega što se tiče radova na Trgu Republike, navodeći da gradjani moraju da vide da je vlast u Beogradu „lopovska“.

  „Dokazaćemo da ti ljudi kradu ne samo novac od gradjana, već i sate, možda i dane, koje smo izgubili zbog kolapsa koji su napravili u Beogradu, jer je ova bahata, nestručna i korumpirana gradska vlast rekonstruisala ulice, napravivši mnogo gore stanje nego što je bilo, a sve su nas zajedno zadužili“, rekao je Bastać.
  Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com