• BG

  Zelenović: Šta znači ćutanje Bujoševića na zahtev akademske zajednice

   

   

  Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića da se izjasni o zahtevu akademske zajednice za promenu uredjivačke politike i zapitao „šta znači to ćutanje“.

  U saopštenju te stranke navodi se da je Zelenović pozvao Bujoševića i da počne da poštuje zakon koji reguliše rad javnog servisa.

  Zelenović je rekao da je „prosto neverovatno da Bujošević ćuti pred zahtevom najumnijih ljudi naše zemlje da se izmeni uredjivačka politika RTS i da se gradjanima omogući istinito, pravovremeno i objektivno informisanje“.

  „Šta znači to ćutanje? Niko razuman ne može biti protiv zahteva akademske zajednice da RTS obezbedi mogućnost ravnopravnog nastupa svih relevantnih strana i aktera, koji bi mogli nesmetano i bez cenzure da iznesu svoje argumente i mišljenja, kao i to da se na uvid gradjanima daju detaljni prikazi dokumenata koji potkrepljuju njihove stavove“, kazao je Zelenović.

  Zelenović je rekao i da će „Srbija biti neslobodna zemlja dokle god se u udarnim terminima i u svim informativnim emisijama RTS ne razgovara o slobodnim izborima i na objektivan način ne razmatraju sve afere: od afera Кrušik, Jovanjica, Beograda na vodi, rušenja u Savamali, rampe u Doljevcima, tetke iz Кanade, plagiranih i falsifikovanih diploma i doktorata i ekološke katastrofe“.

  Zahtev za promenu uredjivačke politike RTS-a, koji je potpisalo više od 140 pripadnika akademske zajednice, predat je 22. januara toj medijskoj kući.

  Pripadnici akademske zajednice su tom prilikom rekli da je zahtev predat zato što „RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu, te da ta medijska kuća obmanjuje i dezavuiše javnost“, kao i da podneti zahtev ne predstavlja podršku strankama, već štiti interese gradjana.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com