• Gradovi

  Zeman: Za Katalonijom će i Škotska

  Predsednik Češke Miloš Zeman upozorio je danas povodom referenduma o nezavisnosti Katalonije da nastupa regionalizacija Evrope a da će za Katalonijom krenuti i Škotska, dok bi u Nemačkoj kao prvi region željan nezavisnosti video Bavarsku.

  U debati s gradjanima tokom obilaska Severne Češke, Zeman je rekao je da težnje ka osamostaljenju nisu prisutne samo u Kataloniji.

  „Mi sada tu možemo da pratimo početak svojevrsne postepene regionalizacije Evrope. To nije samo Katalonija. Tu je Škotska koja traži ponavljanje referenduma posle izlaska Velike Britanije iz Evropske unije i vrlo je verovatno da će tada Škotska hteti da izadje iz Velike Britanije a udje u EU. A tu je i tzv. Padanija na severu Italije“, kazao je Zeman u Usti nad Labom.

  Češki predsednik izneo je tezu da je prirodno da separatističke tendencije dolaze iz bogatijih regiona.

  „Kada bih to primenio na Saveznu Republiku Nemačku, ko bi trebalo da se otcepi kao prvi? Pa slobodna država Bavarska. Ja ne kažem da će se to zaista i desiti, sačuvaj bože. Ali želim da podsetim da je neposredno posle Prvog svetskog rata bio spreman projekt obnove Bavarske kraljevine a da je taj projekt realizovan može biti da bi Hitleru bio nešto teži put do vlasti“, kazao je Zeman.

  Češki predsednik nije komentarisao brutalnu intervenciju španske policije tokom referenduma u Kataloniji održanog u nedelju.

  Link Izvora

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   3. октобра 2017. at 16:44

   Прибојава се председник Земан за своју Моравску. И тамо има маргиналаца који сматрају да нису Чеси већ Моравци, а, као што нас историја учи, данас у сенци – сутра на власти.

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com