• Lokalne Novosti

  Златибор представио своје туристичке потенцијале и лепоте Мађарима

  Туристичка организација Златибор представила је потенцијале најлепше српске планине  на привредно-туристичком скупу „Трговачки дани“ у Будимпешти.

  Презентација Златибора је одржана 15. новембра у просторијама Привредне коморе Будимпеште.

  Учешће Златибора на Трговачким данима је резултат претходно успостављене сарадње ТО Златибор и Привредне коморе Будимпеште, а први послови контакт остварен је на презентацији коју је Златибор одржао у Амбасади Србије у Будимпешти, у септембру ове године.

  Главна тема Трговачких дана била је потписивање Протокола о сарадњи између Привредних комора Војводине и Будимпеште, а жеља представника привреде Мађарске била је да се на скупу преставе и дестинације Златибор и Копаоник.

  Ова чињеница доказује да је јавност Мађарске препознала Златибор као једну од водећих туристичких дестинација Србије.

  Према речима заменика председника Привредне коморе Будимпеште, Миклоша Бормисе, Мађари су изузетно заинтересовани за планине Србије, а Златибор им је посебно привлачан због чињенице да има подједнако добре услове за посету и активности током целе године.

  Након одржане презентације одржани су састанци између представника ТО Златибор и туроператора из Мађарске и договорена је студијска посета медија и представника туристичких агенција Златибору, која ће бити реализована почетком наредне године.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com