• Kultura

  Mladi ambasadori u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, bioskopom Kupina i Univerzitetskom bibliotekom “Nikola Tesla” i ove godine organizuju promociju italijanske kulture u Nišu od 17. aprila do 1. maja.

  Za sve one koji žele da se upoznaju sa italijanskom kulturom, muzikom, filmovima, istorijom i

  kulturnim nasleđem ove mediteranske zemlje, donosimo dašak Italije ovog proleća u Niš!

  Program je počeo 17. aprila od 18h u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ otvaranjem izložbe „Živeo Kavandoli“ u kojoj učestvuje preko 100 međunarodnih umetnika, karikaturista i animatora koji su svojim delima reinterpretirali crteže ili figuru Kavandolija. Izložba će biti otvorena do 1. maja.

  U nedelju, 22. aprila otvoren je ciklus italijanskih filmova u maloj sali Doma vojske, koji se zatvara večeras u 20h projekcijom filma „(Ćerkin) prvi put”.

  Poslednji događaj u okviru ove manifestacije biće koncert italijanskog muzičara Matije Zanate, koji će biti održan 25. aprila od 20h u kafe baru Julijan Djupon.

  Matija Zanata je profesionalni pevač i umetnik čiji repertoar obuhvata italijansku tradicionalnu, pop/rock i kantautorsku muziku. Matija će ovom prilikom predstaviti širok repertoar tradicionalne muzike (O sole mio, Santa Lucia, O’ Surdato ‘nnamurato, Core ‘ngrato, Malafemmena, Funiculì Funiculà…), kantautorske muzike (Arakri, Dala, De Andre, Modunjo, Paoli, Konte,…) i popularnih kancona (Ramacoti, Zukero, Ranijeri, Al Bano,…).

  Ulaz na koncert je slobodan!

  Link sa prošlogodišnjeg koncerta Matije Zanate u Nišu

  https://www.youtube.com/watch?v=xQVDqgDy-qQ

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com