Politika

Završena sednica naprednjačkog vrha o novoj vladi

Javnost ćće o zaključcima biti obaveštena na konferenciji za novinare mandatara i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, koja je zakazana za 18 sati.

Sednica je završena u 17.30 a nakon sastanka zvaničnici nisu davali izjave.

Sednica je bila zatvorena za javnost, a uz lidera stranke Aleksandra Vučića učestvovali su i funkcioneri SNS Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Maja Gojković, Zlatibor Lončar, Zoran Babić, Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić i drugi.

Sudeći prema ranijim izjavama funkcionera napredanjaka, predsedništvo SNS, koje ima 42 člana, razmatraće ciljeve koje buduća vlada treba da ispuni u naredne četiri godine, ali i sastav vlade.

Osim toga, biće reči i o događajima i političkim procesima u regionu poslednjih dana.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ranije danas je potvrdila da će na sednici Predsedništva biti reči i o sastavu buduće vlade, jer je, navela je, predsedništvo mesto na kojem se o svemu razgovara, pa i o tome.

Takođe je kazala da će, pored situacije u zemlji, biti reči i o stanju u susednim zemljama.

Mandatar Aleksandar Vučić do sada nije izneo nijedno ime ministara u budućoj vladi, ali je rekao da će sa mnogim ministrima nastaviti da radi.

Mediji uveliko spekulišu sa konkretnim imenima ministara.

Prema „Blicu“, Vučić je već izabrao one koji će činiti njegov novi kabinet.

„Večernje novosti“, međutim, navode da će se danas razgovarati o „eventualnim koalicijama, strukturi vlade i broju resora“, a da će tek nakon toga biti razmatrana konkretna rešenja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh