Južna Srbija

DELEGACIJA HANNS SEIDEL FONDACIJE POSETILA BELU PALANKU

Bela Palanka 1 Opština Bela Palanka ima dobru saradnju sa mnogim međunarodnim organizacijama i na ovom polju ostvaren je još jedan vid saradnje.

Predstavnici nemačke Hanns Seidel Fondacije posetili su Belu Palanku i razgovarali sa predsednikom opštine Goranom Miljkovićem.

Miljković je delegaciji nemačke fondacije predstavio našu opštinu, potencijale i resurse kojima raspolaže.Bela Palanka 2

Takođe ih je upoznao sa radom lokalne samouprave na unapređenju ekonomskog razvoja, realizovanim projektima i planovima u okviru Strategije održivog razvoja.

Klaus Fizinger, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu je istakao veliko zadovoljstvo onim što je čuo i činjenicom koliko je otvorenost naše opštine za saradnju omogućila realizovanje projekata putem fondova Evropske unije.

Bela Palanka 3Ističiću turizam kao razvojnu šansu Klaus Fizinger je sa Miljkovićem razgovarao o saradnji na ovom polju dovođenjem stranih i domaćih eksperata, jer je do sada opština Bela Palanka na pravi način putem Strategije radila na razvoju turizma.

Inače, Hanns Seidel fondacija, radeći na svim poljima kako bi se primenila pozitivna praksa Evropske unije, bila je angažovana na unapređenju turističkih potencijala u gradovima Grčke.

Sastanku su prisustvovali i Luk Kober, direktor Kancelarije Fondacije za Srbiju i za Crnu Goru, direktor Kancelarije ove fondacije za Bugarsku, Bogdan Mirčev i većnik opštine Bela Palanka, Ivana Stanković.

Predsednik opštine Goran Miljković je na kraju sastanka predstavnicima fondacije u znak buduće saradnje uručio prigodne poklone.

LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh