Južna Srbija

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ВИШЕ ОД 180 УЧЕНИKА НИШKЕ ШKОЛЕ „14. ОKТОБАР“

Ниш, 27. септембар 2017 – Почетак нове школске године за ученике школе „14. октобар“ из Ниша обележен је бољим условима боравка деце и запослених у овој образовно-васпитној институцији.

Школа за основно и средње образовање „14. октобар“ ове године прославља 80 година постојања.

У години јубилеја поново је прорадила котларница школе, уређене су просторије котларнице, опремљени кабинети рачунарском опремом.

Све ово је резултат пројекта „Велико срце“ који је током претходних месеци реализовала Еуробанк и Фондација „Ана и Владе Дивац“.

Током претходних година, Еуробанк и Фондација обновили су 39 игралишта у дечијим вртићима, велики број просторија и учионица школа и здравствених установа, а све са циљем побољшања услова за раст и развој најмлађих.

Захваљујући више од 22 хиљаде корисника Мастер кард картице „Велико срце” и истоимени пројекат ове године прославља седму годину постојања током којих је унео радост у више хиљада дечијих срца.

„Задовољство нам је што су кроз пројекат „Велико срце“, Еуробанк и Фондација Ана и Владе Дивац помогли још једној образовној установи.

Поред своје традиције дуге пола века, ова школа је показала да је свима изузетно стало да се деци обезбеде што је могуће повољнији услови за њихово одрастање, образовање и развој.

Школа поседује сопствену ученичку задругу, организује многобројне креативне радионице и развија свој спортски клуб, те наш допринос побољшању услова посматрамо искључиво као додатни подстицај већ покренутим пројектима и образовним идејама управе школе и њених ученика“, истакла је Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк

Приликом уручења донације, ђаке је поздравила и Ана Дивац, оснивач и председница Управног одбора Фондације Ана и Владе Дивац која је партнер Еуробанке у пројекту.

„Велико срце“ је сјајан пример како фондације и компаније могу успешном сарадњом да мењају друштво на боље, мењајући најпре услове за квалитетно одрастање и образовање деце.

Задовољство ми је да на једном месту видим толико насмејане и талентоване деце и желим им много успеха у даљем школовању“, рекла је том приликом Ана Коесхал.

Kартица која има велико срце – Мастеркард картица „Велико срце“ – је стандардна кредитна картица, али је њена крајња намена усмерена ка побољшању услова за безбрижније одрастање деце у Србији.

Грађани који се одлуче за ову картицу немају никакве додатне трошкове, али њеном употребом доприносе важном хуманом циљу – реконструкцији школа и игралишта и увођење библиотека у предшколске и школске установе широм Србије.

Љ.П.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh