Novosti online

Stamatović: Žandarmi žrtve bahatog i diktatorskog režima jednog čoveka i stranke

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović ocenio je danas da su pripadnici niškog odreda Žandarmerije koji su osudjeni zbog napada na braću predsednika Aleksandra Vučića, Andreja Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine postali žrtve „bahatog i diktatorskog režima jednog čoveka i njegove stranke“.

„Izgleda da je pravda u slučaju pripadnika niške jedinice Žandarmerije, osudjenih na uslovne kazne zbog navodnog zlostavljanja i mučenja čuvene braće još čuvenijeg dvojca Vučić Mali, ozbiljno zakazala jer su, ni krivi ni dužni obavljajući časno i pošteno svoju dužnost u obezbedjivanju javnog skupa, postupajući po naredjenju postali žrtve bahatog i diktatorskog režima jednog čoveka i njegove stranke“, naveo je Stamatović.

On je dodao i da zbog prebijanja gradjana i novinara na inauguraciji predsednika Srbije niko nije odgovarao.

„Valjda samo zato što su ta krivična dela počinili pripadnici privatnog obezbedjenja vladajuće stranke, to jest parapolicije koja i nema pravo da primenjuje silu, već regularna policija čime se jasno šalje poruka gradjanima da zakon ne važi za sve i da sve zavisi od dobre volje vrhovnog vodje koji će da proceni i presudi ko je kriv, a ko ne, samovoljno tumačeći pravo i držeći zakon u topuzu“, naveo je Stamatović.

On je dodao i da ZS podržava Policijski sindikat Srbije i njihova nastojanja da zaštite žandarme i pozvao sve demokratske i državno odgovorne političke snage u zemlji da o ovome obaveste sve medjunarodne institucije koje se bave zaštitom ljudskih i gradjanskih sloboda, medijskih i svih ostalih prava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh