Južna Srbija

OПОЗИЦИЈА ТРАЖИ ОСТАВKЕ ЧЕЛНИKА ГРАДА НИША ЗБОГ ХАПШЕЊА ВЕЋНИКА БРАНИСЛАВА КАЧАРА

Хапшење градског већника и високог функционера СНС Бранислава Качара, блиског сарадника градоначелника Ниша, под оптужбом за корупцију, представља најбољу потврду тврдњи Народне странке да се средиште и највећи генератор корупције и криминала у нашем граду налази у владајућој странци.

Народна странка у Нишу подржава сваку акцију нишке полиције усмерену на санирање овог жаришта хаоса који је завладао у граду у последњих шест година.

Не правећи никакву разлику између припадника појединих зараћених кланова у нишком СНС-у, Народна странка се снажно залаже за доношење Закона о испитивању порекла имовине и Закона о лустрацији, који ће омогућити да се испитају случајеви незаконитог богаћења, трговине утицајем и корупције у коју су огрезли функционери ненародног режима Александра Вучића и његових слугу.

Залажемо се, такође, и за враћање у кривични закон кривичног дела незаконитог богаћења, чиме ће се омогућити процесуирање свих оних који су имовину стекли на нелегалан начин.

„После много скандала, афера и пироманија које су се дешавале у Нишу испуњени су сви услови за смену градских и општинских челника или за принудну управу и расписивање ванредних локалних избора заједно са београдским“, каже Бранислав Јовановић, одборник коалиције „Ниш, мој град“ у Скупштини Града Ниша реагујући на вест о хапшењу Бранислава Kачара, градског већника задуженог за спорт у Нишу.

Он каже да ће се ова одборничка група обратити иницијативом за смену нишких челника градској Скупштини већ на првом наредном заседању.

„Ова дешавања у Нишу, као и његово перманентно пропадање, представљају најцрњи период овог царског и престоног града. Најновије хапшење челника за спорт потврђује оно о чему смо причали на последњој седници Скупштине да је највећа корупција у граду кад је спорт у питању, а индиције указују да се то исто дешава када се ради о социјали“,каже Јовановић.

Он тврди да се одборничка група „Ниш, мој град“ већ обратила званичним дописима стручној служби и градском руководству да се коригује позиција за спорт и средства усмере за изградњу града о чему ће, како каже, јавност бити упозната на самој седници идуће недеље.

„Такође смо на прошлој седници Скупштине Града указали да је већа реализација програма финансирања спорта него програма изградње града што се никада није десило од кад постоји вишестраначје у Нишу“, наглашава Јовановић.

Он додаје да све то ствара сумњу да се преко тих позиција и разних канцеларија и савеза намирују партијски и лични интереси и да то не доприноси унапређењу спорта и спортске инфраструктуре већ води у криминал и корупцију што, како наводи, последњи примери и показују.

„Kако се ради о најближим сарадницима челника града испуњени су сви услови да се затраже њихове оставке, а ово је велики наук и за нишку опозицију која је наступима за скупштинском говорницом често хвалила младе људе који воде спорт у граду зарад ситних личних интереса“,закључује Јовановић и на крају поручује:

„Нема младих и старих политичара већ само успешних и неуспешних, са и без резултата.“

 Љ.П.
Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh