Gradovi

VOICE: Poverenik naložio RTV-u da hitno dostavi biografiju glavnog urednika

 

 

Kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja obavezala je Radio-televiziju Vojvodine (RTV) da u roku od pet dana od dana prijema rešenja dostavi Vojvodjanskom istraživačko-analitičkom centru (VOICE) biografiju glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije Nenada Ćaćića, piše danas VOICE.

Odluka Poverenika usledila je nakon žalbe VOICE-a jer je menadžment pokrajinskog javnog servisa odbio da dostavi traženu biografiju Nenada Ćaćića, pravdajući se činjenicom da je to već učinio prošle godine.

S obzirom na to da je velik deo podataka u biografiji Nenada Ćaćića tada bio izbrisan, dokument koji je RTV prošle godine dostavio VOICE-u, bio je neprepoznatljiv.

Na preteranu zaštitu podataka iz biografije Nenada Ćaćića tada je reagovao na Tviteru i poverenik Rodoljub Šabić.

„Obrazovanje… duga crna mrlja! I dalje uglavnom mrlje. Javni servis ovako javnosti ‘čini dostupnim’ biografije kandidata za glavnog urednika?!“, napisao je poverenik u tvitu koji je prokomentarisao veliki broj njegovih pratilaca.

Kancelarija Poverenika smatra da je VOICE (www.voice.org.rs) baš iz tog razloga imao pravo da od RTV-a ponovo traži biografiju glavnog i odgovornog urednika.

RTV-u je skrenuta pažnja da može da učini nedostupnim jedino podatke o godini rodjenja, mestu i adresi stanovanja, bračnom stanju, telefonu, imejl adresi i matičnom broju Nenada Ćaćića, ali ne i delove radne biografije i podatke o stečenoj stručnoj spremi, koji su ključni za ocenu da li on zadovoljava kriterijume za obavljanje poslova glavnog i odgovornog urednika medija.

Kancelarija Poverenika ovim je poništila rešenje od 13. oktobra 2017. i naložila RTV-u da bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana od prijema rešenja poverenika, redakciji VOICE-a dostavi traženu biografiju glavnog i odgovornog urednika.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh