Gradovi

Vlada Kosova traži da se pregovara o energetici

 

 

Zvaničnici Vlade Kosova će danas u Briselu izveštavati o do sada postignutim sporazumima, ali ocenjuju kao nepotreban i nekoristan bilo kakav susret sa srpskom stranom, dok se na stolu ne postave do sada nezavršena pitanja, posebno tema o energetici, piše Koha ditore.

Koordinator Vlade Kosova za dijalog Avni Arifi ocenjuje da selektivni pristup Brisela veoma šteti kredibilnosti procesa dijaloga.

Odbijanje Srbije da se razgovara o energetici kao i zahtev Brisela da se na sledećem sastanku razgovara samo o Zajednici opština sa srpskom večinom (ZSO) je doveo do neuspeha održavanja sastanka, koji je bio predvidjen za 7. jun.

Za sada nema novog datuma sastanka, ali će Arifi danas na sastanku sa zvaničnicima u Briselu izveštavati o do sada postignutim sporazumima.

Na dnevnom redu je izveštavanje o implementaciji prvih postignutih sporazuma, potpisanih 19. aprila 2013. godine i planu ostvarivanja sporazuma o energetici i telekomu.

Takodje će se izvestiti i o Sporazumu o osnivanju ZSO, sporazumu o policiji, sudstvu, civilnoj zaštiti i kancelarijama za vezu.

Kosovska delegacija će izvestiti i o sporazumima o tehničkom dijalogu koji su postignuti 2011-2012 godine od kojih se neke još uvek ne primenjuju na terenu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh