Novosti online

RCC objavio program bespovratnih finansijskih sredstava za razvoj turizma

Savet za regionalnu saradnju (RCC) objavio je danas program dodele bespovratnih finansijskih sredstava grantova, vredan 1,62 miliona evra, za unapredjenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama.

Programom će biti obuhvaćeno više od 30 grantova pojedinačne vrednosti do 54.000 evra, a biće realizovani tokom tri godine, saopštio je RCC.

Generalni sekretar RCC Goran Svilanović rekao je da će program omogućiti „javnom i privatnom sektoru šest ekonomija Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posetiocima iz inostranstva i regiona“.

„Pomoći ćemo stvaranje zajedničke i bolje regionalne turističke ponude koja će privući više turista u region, produžiti njihov boravak i povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mesta u toj industriji“, kazao je Svilanović.

Program dodele grantova deo je projekta EU za razvoj i promociju turizma, vrednog pet miliona evra. Biće realizovan u tri uzastopna ciklusa, a otvoren je za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda označiće početak svakog ciklusa. Prvi, danas objavljen poziv za dostavljanje ponuda, otvoren je za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh