Novosti online

Stamatović: Zlatiborska gondola 11 puta jeftinija od beogradske

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović upitao je danas kako je moguće da je utvrdjeno da će „Beogradska gondola“ najavljena žičara dužine jednog kilometra, koštati 1,8 milijardi dinara, iako još ne postoji ni idejni projekat za njenu izgradnju, a do sada je izdata samo lokacijska dozvola, koja i nije osnov za gradjevinsku dozvolu.

U pisanoj izjavi, Stamatović je rekao da to svakako nije primer uredjenog sistema, već najbolja ilustracija nepoštovanja zakona i malverzacija vlasti.

„Nije tačno da je, što sada tvrde iz Vlade Srbije, za ‘beogradsku gondolu’ izdata samo informacija o lokaciji i da se još ne zna cena, jer su 1. oktobra, gradonačelnik Beograda, jedan ministar i direktor ‘Skijališta Srbije’, već potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta, a tom prilikom saopštili i cenu, dužinu i trasu, čak i cenu karte za prevoz“, dodao je on.

Stamatović je rekao da je „gondola“ – žičara s kabinama koja se gradi na Zlatiboru 11 puta jeftinija od najavljene u Beogradu od Parka Ušće preko Save do Kalemegdana, i da se zlatiborska gradi u skladu sa zakonom, uz poštovanje svih procedura i odluka, bez ikakve državne pomoći.

On je ponovio da bi „bilo lepo“ da nadležni kažu kome je obećano 2.213 hektara zemlje na Zlatiboru i u čije ime se osporava rešavanje imovinskih odnosa u vezi sa zemljištem koje je u katastru upisano na „Republiku Srbiju“.

„Čija je državna zemlja, jer tu se kriju i krivci za prolongiranje projekta“, upitao je Stamatović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh