• Novosti online

  Antić: Izmena Zakona o vojsci potvrda haotičnog stanja u vojsci

  Poslednje najave o izmenama Zakona o vojsci potvrdjuju haotično stanje u vojsci i dokaz su diletantizma koji trenutno upravlja sistemom odbrane, izjavio je danas član predsedništva Pokreta „Metla 2020“ Novica Antić.

  U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da „podizanje starosne granice za prijem u profesionalnu vojnu službu, jasno pokazuje da se radi o potezu očajnika kako bi se na silu vršila i održala popuna naše vojske, koju zbog katastrofalnih uslova rada i lošeg celokupnog stanja svakodnevno napuštaju profesionalni pripadnici“.

  „Кadar kojim se popunjava vojska ne može se naći na birou rada, a da bi taj kadar dostigao potreban nivo obučenosti i operativnosti treba mnogo vremena i novca, to je svakome u vojsci jasno. Vraćanje starih naziva pojedinim brigadama je dobra stvar, medjutim, jedinice, njihovi nazivi, ljudstvo i tehnika, odnosno kako će jedinice biti organizovane i opremljene, uredjuje se formacijom vojske, a ne zakonom, kako se sada najavljuje“, kazao je Antić.

  Antić je rekao da „ostaje da se vidi nacrt ovog zakona i da se o svemu povede javna rasprava“.

  „Vulin svakodnevno pokazuje i dokazuje da nije dostojan, stručan ni sposoban da obavlja funkciju ministra odbrane i da je njegovim imenovanjem na tu funkciju ova vlada dobila veoma negativnu ocenu u javnosti i samih pripadnika vojske kojih je oko 5.000 napustilo vojsku baš u njegovom mandatu“, kazao je Antić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com