• Novosti online

  Antonijević: Inicijativa za sastanak vlasti i opozicije nije došla sa strane

  Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je danas da se uskoro, u avgustu, očekuje nastavak razgovora vlasti i opozicije i naglasio da inicijativa za to nije došla sa strane, iz medjunarodne zajednice i da treba razvejati takve mitove, već je ovo „unutrašnji proces“.

  „Postoji spremnost učesnika za nastavak razgovara, nije bilo incidenata niti napuštanja skupa, ni crvenih linija o čemu ne sme da se otvori pitanje“, rekao je Antonijević, gostujući na TV N1. Fondacija je, uz Fakultet poličkih nauka, bila organizator razgovora.

  Prema njegovim rečima, ta spremnost učesnika za razgovor daje optimizam kako je moguće da se neke stvari promene.

  On je rekao kako veruje da će biti najviše problema da se postigne dogovor oko medija.

  Kako je naveo, kao teme predvidjeno je i finansiranja političke kampanje, birački spiskovi, kao i šta uraditi da bi se gradjani oslobodili osećanja da neko na njih vrši pritisak tokom glasanja, jer se u javnosti pominju „bugarski voz“ i prisustvo džipova na biralištima.

  Prema njegovim rečima, na sastanku nisu bili svi predvidjeni učesnici zbog tehničke greške, tako da je izostalo učešče Socijalističke partije Srbije, ali će se takve greške ispraviti.

  On je rekao da su pripreme za sastanak počele pre dva meseca, da su organizatori mesec dana ozbiljno razgovarali sa učesnicima i „jedan po jedan“ su pristajali.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com