Politika

Avion s telima poleteo u podne iz Tripolija

žrtve,diplomate,knjiga žalosti,stanković,stepićFoto: Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Odatle će redovnim letom biti dopremljena u Beograd.

„Ako u toku ovog razgovora polete, pretpostavljam da će u Beogradu biti oko šest sati po podne“, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je ukazao na ogromne napore koji su uloženi da avion iz Tripolija poleti.

„Tu je reč o ogromnim naporima da avion poleti, naša kompanija nije dobila dozvolu za preletanje. Ceo dan smo radili na tome, libijska vlada je davala svoj avion, mi smo hteli da pošaljemo naš, nije nam bilo dozvoljeno ni jedno ni drugo“, rekao je Dačić.

Kako je dodao, tek noćas smo dobili dozvolu da angažujemo avion koji će tela preneti do Istanbula, odakle će redovnom linijom za Beograd biti dopremljena u Srbiju.

Dačić je istakao i da su za smrt Slađane i Jovice krivi oni koji su ih oteli i ubili.

On je rekao da naše diplomate nisu imale odobrenje da napuste Tripoli i da nisu poštovane procedure, ali da ne smeju da se zamenjuju teze i odbacio navode o eventualnoj trgovini oružjem.

Oni sigurno, nisu trgovali oružjem, naglasio je Dačić.

„Da su poštovane procedure sigurno ne bi došlo do ovoga“, naglasio je on i dodao da će sve okolnosti utvrditi radna grupa i državni organi.

Ministar je rekao i da Srbija traži istragu o tome da li su Amerikanci znali da se tamo nalaze naši državljani.

„Amerikanci kažu da nisu znali, ali dajte nam dokaze, naše službe kažu da su ih obavestili“, naveo je on i dodao da je „očigledno napravljena greška.

„Oni bi bili živi da nisu ubijeni u bombarodavnju“, rekao je Dačić.

On je najavio i da će ambasador u Tripoliju biti povučen, kao i da treba ozbiljno razmotriti eventualno zatvaranje naših ambasada u Siriji i Tunisu imajući u vidu da tamo ima dosta naših ljudi, kao i da postoje ekonomski interesi.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh