• Hronika

  Bakiću ukinut pritvor, konačno poslat u zatvor

  velibor bakić hapšenjeFoto: Printscreen/MUP Srbije

  Njegov branilac, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je Tanjugu da je ukidanje pritvora „odlična vest za odbranu kada je u pitanju postupak koji se vodi zbog iznude“.

  Bakić je uhapšen u centru Beograda 22.aprila čekajući poziv za odsluženje kazne od 15 godina zatvora za ubistvo Tarića, a pritvor mu je bio određen dva dana kasnije.

  Rašić čeka odštetu

  Drugoptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32), ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu i čeka veliku odštetu od države zbog šest i po godina provedenih u pritvoru bez osnova.

  Postupak zbog iznude protiv Bakića vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se nije oglašavalo povodom ovog slučaja.

  Bakić je prošle godine pravosnažno osuđen na kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Tarića, čija je odrubljena glava pronađena u crnoj plastičnoj kesi, a spaljeno telo u Karađorđevom parku u Beogradu.

  Na slobodi je bio od marta 2015. godine, kada mu je ukinut pritvor.

  U međuvremenu je Višem sudu u Beogradu podneo vanredni pravni lek – zahtev za ponavljanje postupka radi saslušanja svedoka koji nisu saslušani tokom suđenja, a koji bi mogli da govore o njegovom alibiju.

  Taj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

  Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za „obično“ ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osudijivan za teško ubistvo na kazne od 35 , pa 20 godina zatvora.

  Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com