• Svet

  Bakondi: Raste migratorni pritisak na mađarsko-srpsku granicu

  BUDIMPEŠTA – Migranti koji stižu preko Makedonije i Bugarske sve više povećavaju pritisak na mađarsko-srpsku granicu, a migranti su toliko odlučni da stignu do zapadne Evrope da su spremni da pribegnu čak i nasilju, izjavio je danas savetnik mađarskog premijera za bezbednost Đerđ Bakondi.

  On je naveo da je u prva tri meseca ove godine 4.500 migranata pokušalo da probije mađarsku granicu, dok je taj broj u drugom tromeseču više nego udvostručen na 10.500, prenela je mađarska agencija MTI.

  Ukoliko se pritisak dodatno poveća, „situacija će se zakomplikovati na Balkanu i u čitavoj Evropskoj uniji“, rekao je Bakondi u intervjuu za mađarsku televiziju M1.

  Sve više ljudi smatra da Evropa nije sposobna da izađe na kraj sa masovnom migracijom ovog obima i veruju da bi nacionalne vlade i Brisel trebalo da preduzmu odlučne korake da zaštite EU, istakao je Bakondi.

  On je takođe izrazio nadu da će 28-člani blok biti sposoban da osmisli bezbednosni sistem koji bi omogućio pravim izbeglicama da dobiju politicki azil, dok bi teroristima i ekonomskim migrantima sprečio ulazak.

  Edvard Molnar/MTI via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com