Hronika

Beko opleo po policiji, Maji kućni pritvor

milan beko, beko, milan,Foto: screenshot/youtube

„Javnosti je dat scenario preko tabloida koji odgovara naručiocu ubistva i izvršiocima“, rekao je Beko, svedočeći u svojstvu oštećenog u nastavku suđenja Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine.

Beko smatra da je u pitanju nedostatak hrabrosti nadležnih institucija da se zakuca na sve adrese.

On se požalio sudu da nakon tog događaja njegova porodica i on više ne kreću slobodno i nigde ne idu bez ozbiljnog obezbeđenja.

Optužena u kućnom pritvoru

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine i odredio joj kućni pritvor uz nanogicu.

Na kraju današnjeg suđenja na kojem je ispitan Beko u svojstvu oštećenog, sud je usvojio predlog njenih branilaca da joj se pritvor ukine.

Sud je usvojio predlog odbrane i odredio joj kućni pritvor uz elektronski nadzor, rekao je Tanjugu branilac Maje Adrovac advokat Momčilo Minić.

Maja Adrovac je u pritvoru provela više od devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Prethodno je Beko detaljno opisao napad na njega napominjući da mu je nakon dva upucavanja u stomak ubica prišao i „overio ga metkom u leđa“, ali da je zahvaljujući prisebnosti i svesti da plaćene ubice overavaju žrtve izveo manevar koji mu je spasio život.

„Znao sam da plaćene ubice imaju običaj da overavaju žrtve, pa sam se ležeći na zemlji u trenutku kada mi je prilazio zarotirao na bok. On je to i uradio, ispalio je metak koji je zbog moje rotacije prošao kroz leđa i pored lopatice“, naveo je Beko.


BEKO NE OPTUŽUJE DIREKTNO MAJU ADROVAC

Advokati Maje Adrovac nisu imali pitanja za Beka, jer je nije spomenuo u svom iskazu. Na pitanje suda da li će istaći odštetni zahtev Bekov advokat Zdenko Tomanović rekao je da će se o tome izjasniti do kraja suđenja.

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača, a danas je na početku svedočenja rekao da u celosti ostaje pri iskazu koji je dao u tužilaštvu.

Adrovac je negirala umešanost u to delo kao i bilo kakva saznanja o događaju.

U Švajcerskoj je uhapšen Majin suprug Ivan Adrovac, za kojeg ju je, kako je Maja navela tokom izlaganja odbrane, policija ucenjivala.

Adrovac se tada požalila sudu da ju je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog i odvojena od dece, nad kojom joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo.

Ona je u pritvoru devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se tu našao njen DNK.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke „sig sauer“ model „p-210“ i „zbrojovka 75″, i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka 9 mm „luger“, kao i da je to municija koju koriste „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici Prvi partizan (PPU) iz Užica.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh