Gradovi

Brnabić sa Borelom: Srbija snažno opredeljena za evropski put

Srpska premijerka Ana Brnabić danas je u razgovoru sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom ponovila da je Srbija snažno opredeljena za evropski put i posvećena reformskom procesu koji prethodi članstvu u EU, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da je Srbija u prethodnom periodu stavila akcenat na ekonomske reformske procese i da je time postignuta kontinuirana stabilnost ekonomije i rast bruto domaćeg proizvoda, navodi se u saopštenju.

Borel, visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku, pohvalio je rezultate koje je Srbija postigla zahvaljujući ekonomskim reformama, a pre svega, kako se navodi, napore premijerke Brnabić i Vlade Srbije da moderne tehnologije i inovacije postave kao važan stub ekonomije.

On je kazao da Srbija „ima jasnu evropsku perspektivu, kako geografski, tako i kulturološki i kroz jake ekonomske veze koje ima sa Evropskom unijom i njenim članicama“, navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla da su reforme sprovedene u oblasti državne uprave dale dobre rezultate i zahvalila na podršci EU i država članica osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu, koja bi trebalo da ima ključnu ulogu u stvaranju stručnijeg kadra i efikasnijeg i transparentnijeg rada državne uprave.

Ona je kazala da Srbija kontinuirano radi na poglavljima vezanim za vladavinu prava i medijske slobode i dodala da je „izuzetno zadovoljna“ zbog usvajanja teksta Medijske strategije, a pre svega, kako se dodaje, načinom donošenja tog dokumenta, koji je prema njenoj oceni bio „transparentan i inkluzivan, uz učešće svih relevantnih činioca u toj oblasti“.

Sastanku Brnabić i Borela prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh